Elephant Parade Doetinchem

 

Begindatum 1 juli 2022
Begintijd 15.00 uur
Einddatum 31 juli 2022
Eindtijd 17.00 uur

Deze zomer zal de binnenstad van Doetinchem worden opgevrolijkt met 28 olifanten kunstwerken van Elephant Parade. Na steden als Londen, Milaan, Amsterdam, Rio de Janeiro en Dubai kan ook Doetinchem zich scharen in het rijtje van (inter)nationale steden die het gastheerschap van dit evenement verzorgen. De reizende kudde strijkt namelijk van 1 tot en met 31 juli neer in het Doetinchemse centrum en bestaat uit kleurrijke olifantenbeelden - in het formaat van een baby-olifant – gemaakt door lokale en internationale artiesten.

Tijdens het openingsweekend van dit evenement worden alle kunstwerken gezamenlijk tentoongesteld op het Simonsplein en zal lokale kunstenares Rosalie van der Graaf (RoosArt) starten met één van de drie speciaal voor Doetinchem ontworpen olifanten. Naast het authentieke ontwerp van RoosArt zullen ook een Achterhoekse olifant genaamd ‘Deerntje Truus’ en een Doetinchemse variant genaamd ‘Guus’ toetreden tot de internationale kudde kunstwerken.

Gedurende de Parade worden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. In het eerste weekend vindt tegelijkertijd Straattheaterfestival Buitengewoon plaats, die speciaal voor de komst van Elephant Parade bijzondere acts in het olifanten-thema opvoeren. Kinderen kunnen hun eigen olifanten-kunstwerk in de winkelstraten maken tijdens de tekenwedstrijd en in het tijdelijke openluchtatelier van RoosArt kun je getuigen zijn van haar creatie tijdens de live-paintingshow.

Vanaf 4 juli krijgt iedere olifant een vaste plek in en rondom het centrum van Doetinchem. Gezamenlijk zullen zij een kleurrijke wandelroute door de binnenstad vormen.

Bekijk hier welke olifanten meereizen met de Doetinchemse kudde, meer informatie over het openingsweekend, de tekenwedstrijd, wandelroute en andere activiteiten rondom Elephant Parade Doetinchem.