20 op een rei

Datum

24 juni t/m 31 oktober 2022

Begintijd

10:00 uur

Eindtijd

20:00 uur

Adres

Rondom centrum 

Postcode

7001 AA

Plaats

Doetinchem

Doetinchem-Kunstenaarsnetwerk “Het Web” organiseert, na een succesvolle eerste editie ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan in 2015, dit jaar alweer de vierde editie van het tweejaarlijkse buitenkunstproject “20 op een rei”.

Van 24 juni tot 1 november zijn de 20 kunstwerken te zien op de buitenrand, de voormalige stadwallen, van het oude stadscentrum met zijn typische eivormige plattegrond.

De kunstobjecten zijn gemaakt door lokale en regionale kunstenaars uit Nederland en Duitsland, maatschappelijke organisaties zoals scholen en zorginstellingen.  Alle deelnemers krijgen als uitganspunt een 2 meter lange zwarte kunststof buis met een doorsnede van 31 cm door de organisatie aangeleverd als basis en uitgangspunt voor het kunstwerk waarbij verleden, heden of toekomst, zowel feit als fictie, als inspiratiebron kunnen dienen.

Op diverse adressen ligt gratis een uitgebreide routebeschrijving, in het Nederlands én in het Duits, verkrijgbaar bij o.a. VVV/Stadsmuseum in de Burgemeester van Nispenstraat 2 en Café Vanouds in de Grutstraat  45-47. Voor meer informatie zie ook de website