Overzicht evenementen

Doetinchem herdenkt én viert!

Voor de vijfde keer wordt in onze stad Doetinchem het Bevrijdingsfestival in het Mark Tennantplantsoen georganiseerd: op zondag 5 mei a.s. Vorig jaar werd voor het eerst een concert georganiseerd op 4 mei na de dodenherdenking. Een concert dat op veel publiek mocht rekenen door een prachtig optreden van Karin Bloemen. Een nieuwe traditie werd geboren.

Ook dit jaar sluit het programma aan bij de programmering van het comité ‘Doetinchem herdenkt en viert’.
Na de dodenherdenking bij het monument in het Mark Tennant Plantsoen op zaterdag 4 mei – twee minuten stilte in het hele land om acht uur – wordt in de Catharinakerk de gebruikelijke herdenkingsbijeenkomst gehouden.

Tegelijkertijd (aanvang 20:30 uur) start het programma in het Mark Tennant Plantsoen.
Ook nu weer is aan een passend programma gewerkt: aansluitend bij de herdenking en afgestemd op het vieren van de bevrijding.
Tijdens het concert op 4 mei kunt u onder andere genieten van de prachtige stem van de bekende operazangeres Maria Fiselier, wellicht kent u haar van haar optredens in het tv-programma Beste Zangers 2018. Maria is een zeer veelzijdig zangeres en zal zich dan ook niet beperken tot het klassieke en operagenre, ook nummers uit de rock en popmuziek komen langs. Een bijzonder duet gaat Maria zingen met de bekende zanger Tino Martin, een onverwachte en unieke combinatie. Ook Tino zal een aantal passende bij de herdenkingsviering, nummers ten gehore brengen. Een uniek concert dus waarin ook ruimte is voor lokaal talent Emma en Wies en wederom een verhaal door schrijver/journalist Henny Haggeman.

Festival voor jong en oud!

De volgende dag, zondag 5 mei, is het park het decor van DJ’s, en live muziek. Vanaf 13 uur bent u welkom om te genieten van muziek en een hapje en drankje door de lokale horeca.
Op het podium naast DJ’s als Lady Virea ook een optreden van aanstormend talent: de Doetinchemse band Snowcoats bijvoorbeeld, te zien op diverse festivals in Nederland dit jaar.
Ook kunt u genieten zonnige feest en reggea muziek door Latin band Nos Tres, Funk, soul en heerlijke dansmuziek kunnen we verwachten van Andrew Mullers “Andrew’s Night Out”. En als klapper aan het einde van de avond DJ Jean, al een bekend DJ sinds de jaren negentig, hij gaat zorgen voor een spetterende afsluiting!

Data

Begindatum
4 mei 2019
Begintijd
20:30
Einddatum
5 mei 2019
Eindtijd
22:16

Locatie

Adres

Plantsoenstraat

7001AB Doetinchem

Contact

p/a Simonsplein 15 | Postbus 12 | 7000 AA Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl