Overzicht evenementen

De Parkparade

De Parkparade, het leukste festival van Doetinchem, barst bijna los!

In 2011 is De Parkparade opgericht door Bart Kiers en Nienke Zonsveld als onderdeel van het Stadsfeest Doetinchem. Kleine kinderen worden groot en vliegen uit; zo ook De Parkparade. In 2016 ging De Parkparade door als zelfstandig festival in het eerste weekend van juni en werd direct door de inwoners, met glans, verkozen tot het leukste festival Doetinchem.

Vrijdag 18 mei is het festivalterrein van 8:30 tot 14:00 exclusief gereserveerd voor de bovenbouwers van het basisonderwijs in Doetinchem en omstreken. De leerlingen zullen in groepen uiteen gaan om een theatervoorstelling te zien, een film te fabrieken, zweefmolens te bezweven, tango’s te dansen en muziek tot in de poriën te voelen . Jonge mensen maken op een inter- en actieve wijze kennis met cultuur. Een korte kennismaking op een festivalveld, die ze niet snel zullen vergeten! Het rondje cultuur is mogelijk gemaakt door het bNoaberfonds.

Daarna barst De Parkparade voor iedereen los! Voor de traditionele vrijmibo kunnen dit jaar nog meer (Doetinchemse) horeca zaken worden bezocht. Ook in 2018 staat er (on)bekend talent op de De Parkparade. Zo speelt onder andere Projekt Rakija; de sensatie van festivals als Sziget en Lowlands komen De Parkparade laten zweten, zwoegen en (misschien) afdrijven in de IJssel.

De vrijdag avond wordt afgetrapt door de Soul Providers. 3 DJ’s die hun krachten bundelen; Dj Danjah, DJ Turne & DJ DNS met Soul, Funk, RnB, Dance en Pop en dit uiteraard allemaal vanaf vinyl. Daarna neemt The Etta James Experience het over en wordt De Parkparade 2018 officieel geopend!

Verder wordt er gefeest, gedanst en genoten van onder andere Jan Terlouw Junior, Roots Rising, de nieuwste sensatie Tape Toy en Stuart Mavis. Ook lokale helden zijn uiteraard te zien! Smoking Alaska, Skinny Tom en de nieuwste Achterhoekse supergroep Nieuwegrond. Uiteraard wordt De Parkparade ook in 2018 weer traditioneel afgesloten met een Balkan Klezmer top act;  de laatste geluksdansjes met een ondergaande zon.

Meer dan ooit staat ook overdag De Parkparade vol met activiteiten! Speel mee met de Jengaboys, geniet van de voorstellingen, zweef en geniet van de optredens. Voor de kinderen hebben we ook heel programma zodat papa en mama lekker kunnen relaxen; Warboel en Jan Klaassen komen langs, er zijn speciale kindervoorstellingen, de bibliejotheek leest voor uit het favoriete kinderboek en nog veel meer op te noemen. Kom het beleven!
Beleef, Zweef, Dans en Geniet. Tot op De Parkparade 2018!

Data

Begindatum
18 mei 2018
Begintijd
18:00
Einddatum
21 mei 2018
Eindtijd
23:59

Locatie

Adres

De Bleek

7006AH Doetinchem

Contact

p/a Simonsplein 15 | Postbus 12 | 7000 AA Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl