Overzicht evenementen

Festival Achterland

De Parkparade stopt waar het Achterland begint

9de editie van het muziek- & theaterfestival tijdens Pinksteren betekent groot nieuws

De Parkparade is inmiddels een begrip in de Achterhoek. In 2016 werd het festival, met glans, verkozen tot het leukste festival in Doetinchem. Na 4 succesvolle edities op De Bleek is het in juni 2019 tijd voor de 9de verjaardag van het festival tijdens het pinksterweekend van 7 tot en met 10 juni.

4 dagen lang theater, muziek, eten, drinken, zweven en nog veel meer! Voor de muziek liefhebber die graag nieuw talent leert kennen; voor de theaterliefhebber die verrast en ondergedompeld wil worden in puur en echte voorstellingen en voor de levensgenieter die ook graag eens buiten de deur eet. Vrijdag 7 juni tot en met maandag 10 juni vindt het festival weer plaats op de Bleek aan de Wijnbergseweg in Doetinchem.

De Parkparade stopt!

Hoge bomen vangen veel wind, zo ook De Parkparade. Theaterfestival De Parade heeft de rechten op de naam ‘Parade’ geclaimd en De Parkparade gesommeerd tot een naamswijziging. Het woord ‘Parade’ mag niet meer worden gebruikt. De organisatie kijkt graag vooruit naar een nog leuker en nog bijzonderder festival! De Parkparade is zoveel meer dan de naam; het is een gevoel, een samenhorigheid en heel veel gezelligheid gebouwd om muziek & theater van de hoogste kwaliteit.

En nu? R.I.P. De Parkparade; Welkom Achterland! De naam ‘Achterland’ komt niet zomaar uit de lucht vallen. De definitie van Achterland is ‘het land dat erachter ligt of gebied waar een stad handel mee drijft’. Dat is precies waar het bij Achterland om draait: met de horeca en vrijwilligers uit een nabije stad wordt een compleet dorp gebouwd. De Achterhoek is een dorp rijker, dat dorp heet Achterland!

Fiepbus, de makkelijkste kroegentocht van het jaar en heel veel muziek!

Bezoekers kunnen het festival passief maar juist ook actief beleven! Kinderen kunnen spelenderwijs kennismaken met het lezen van boeken, bouwwerken maken met de scouting en klimmen en klauteren in een speelparadijs. Erg bijzonder dit jaar voor de kleinsten is de Fiepbus. Dit rijdende kunstwerk is maar liefst 9,5 meter lang en meer dan 3,5 meter hoog! Op de benedenverdieping van de bus kunnen de kinderen (3-8 jaar) in een doolhof op avontuur in de wereld van Fiep Westendorp. Op de bovenverdieping kunnen 36 kinderen en begeleiders op de bankjes plaatsnemen om daar spelletjes te spelen, te knutselen en nog veel meer te doen.

Beleef elke dag een verrassend Achterland met prachtige theatervoorstellingen, een zweefmolen voor jong én oud, Reuzejenga, een Zeefdrukkerij, vele workshops, inspirerende ‘Streekgenoten’, een unieke editie van Het Nieuwscafé op locatie en nog heel veel meer. De horeca ontbreekt natuurlijk niet en iedereen kan 4 dagen genieten bij een aantal van de leukste horecagelegenheden van Doetinchem zoals Gringo’s, Blend, De Kompaan en LEV; voor 1 weekend staan ze allemaal naast elkaar. De makkelijkste kroegentocht van het jaar!  

Ook het nieuwe Achterland blijft op zoek naar nieuwe talenten in de muziek- & theaterwereld. Net als andere jaren blijft het festival iedereen verrassen met de nieuwste muziek. Niet de bands die je overal ziet maar de bands die je volgend jaar overal ziet! De organisatie heeft bewezen een neus voor nieuw talent te hebben, zo stonden er op eerdere edities bands die later (inter)nationaal doorbraken zoals Kovacs, Chef’Special, Diggy Dex, Sue the Night, Son Mieux en Tape Toy.

Bij een nieuwe start hoort een knallende aftrap. Daarom presenteert Festival Achterland vol trots

Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen! Combineer de muzikaliteit van Tim Knol met dampende en stampende bluegrass en zo ontstaat goud! Dit voorjaar brengen Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen hun eerste gezamenlijke plaat uit en de organisatie is trots dat ze dat in ons Achterland komen presenteren!

Muzikanten die dingen graag anders doen; daar houdt Achterland van!

Whitney Houston meets Hot Chip bij de melodieuze alternatieve synthpopband uit Amsterdam; Sheila and the Kit. Ook Hiphop hoort in het Achterland, maar dan wel een bijzondere versie; Jay-Way. Geen alledaagse hiphop-artiest met nummers over seks, drugs en de rock ’n roll-levensstijl. Hij is anders. Hij schrijft eerlijke, poëtische en heldere teksten, waarin hij over zijn ervaringen en groei als artiest vertelt.

Mis ook vooral de fantastische Nona niet. Een jonge twintiger, maar met de stem van een oude ziel: doorleefd, vol rauwe soul, en vooral hartverwarmend.

Hou de website (festivalachterland.nl) of de facebookpagina (festivalachterland) in de gaten voor het allerlaatste nieuws en nieuwe namen van het programma. 4 dagen feest met Pinksteren in Achterland!

Graag tot dan!

Data

Begindatum
7 jun 2019
Begintijd
11:00
Einddatum
10 jun 2019
Eindtijd
23:59

Locatie

Adres

De Bleek

7006AH Doetinchem

Contact

p/a Simonsplein 15 | Postbus 12 | 7000 AA Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl