Wat is er te doen?

Doetinchemse Fietsdagen

De Doetinchemse  Fietsdagen zijn inmiddels een begrip. Vele honderden fietsers hebben er de afgelopen vier jaar veel sportief plezier aan beleefd! Toch slaagt de VVV Doetinchem er telkens in verrassende tochten samen te stellen. Vanaf dinsdag 4 juni, net voor Pinksteren, zijn de nieuwe routes bij de VVV verkrijgbaar.

Nieuw is dit jaar de route speciaal voor kinderen. Deze voert onder meer langs het sluizencomplex de Pol, een uniek stukje Achterhoek, dichtbij Doetinchem.

Wie wat verder wil, die pakt de Bronkhorstroute die naar Nederlands kleinste stadje Bronkhorst en Hanzestad Doesburg voert. Ook is er de Varsseveldroute langs de Oude IJssel, Dinxperlo en hoe kan het ook anders, Varsseveld en de Slangenburg. En natuurlijk is het fraaie Montferland met zijn glooiende wegen en prachtige vergezichten opgenomen in een van de nieuwe fietsroutes.

Afstanden
In totaal zijn er zes routes, die per fiets, of e-bike afgelegd kunnen worden. De afstanden variëren van 25 tot 60 kilometer en elke route begint in Doetinchem en omgeving. Gefietst wordt aan de hand van de bekende fietsknooppunten en de routes kunnen het hele jaar door op elk gewenst moment worden afgelegd, maar Pinksteren is natuurlijk de gelegenheid bij uitstek om op de fiets te stappen en er een sportieve en gezellige dag van te maken, alleen, met z’n tweeën, met familieleden of de buurt!

De routes van de Doetinchemse Fietsdagen zijn verkrijgbaar vanaf dinsdag 4 juni bij de VVV Doetinchem, Van Nispenstraat 2. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
En
Wielercafé ‘Parijs is nog ver’, Spinbaan 21C. De openingstijden van donderdag tot en met zondag van 10.00-18.00 uur en uitzonderlijk maandag 10 juni van 10.00-18.00 uur!

De Doetinchemse Fietsdagen is een activiteit van VVV Doetinchem, dit jaar in exclusieve samenwerking met de Rabobank Graafschap.

  • De fietsroutes kosten € 1,00 per stuk.
  • Het evenement vindt plaats in het Pinksterweekend van 2019 (8 t/m 10 juni).
  • Alle routes vertrekken vanuit Doetinchem.
  • De routes zijn verkrijgbaar vanaf dinsdag 4 juni, tijdens de openingsuren.
  • De routes zijn verkrijgbaar bij VVV Doetinchem, van Nispenstraat 2 en bij Wielercafé ‘Parijs is nog ver’, Spinbaan 21c.

VVV Doetinchem. www.vvvdoetinchem.nl open van dinsdag t/m zaterdag , 10-17 uur.

Wielercafé. www.wielercafedoetinchem.nl open van donderdag t/m zondag 10-18 uur én tweede Pinksterdag van 10.00 - 18.00 uur.

Data

Begindatum
8 jun 2019
Begintijd
08:30
Einddatum
10 jun 2019
Eindtijd
23:30

Locatie

Adres

Burgemeester van Nispenstraat 2

7001 BS Doetinchem

Contact

p/a Simonsplein 15 | Postbus 12 | 7000 AA Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl