Overzicht evenementen

Popronde Doetinchem

DOETINCHEM – Het reizend muziekfestival ‘Popronde.nl’ dat dit jaar voor het eerst Doetinchem aandoet, oogst veel enthousiasme. Het evenement, dat gratis te bezoeken is, kan op veel support van ondernemers en culturele instellingen in Doetinchem rekenen.

De eerste editie van Popronde Doetinchem is op vrijdag 18 oktober. Op een groot aantal, soms verrassende, locaties spelen die namiddag en avond vele tientallen muzikanten.
De bands, soloartiesten en andere muzikale acts zijn uit ruim duizend aanmeldingen geselecteerd voor de Popronde die in het najaar in tien weken tijd 41 steden aandoet. De Popronde Nederland viert dit jaar het 25 jarig bestaan.
De Popronde vormt voor jonge veelbelovende muzikanten de kans om ‘op tournee’ te gaan door ons land en zo ervaring op te doen. Voor veel muzikanten is de Popronde de springplank naar meer en grote optredens. Door de Popronde begonnen de successen onder meer voor Racoon, Kensington, Chef’Special, Blaudzun, De Staat, Haevn en Dotan.

De Popronde in Doetinchem wordt 18 oktober in de middag geopend in Schouwburg Amphion. Daar wordt dan met een pre-show een beeld gegeven van wat die avond in Doetinchem te zien en horen is.

Tot dusver nemen onder meer de volgende locaties deel: Cultureel Centrum De Gruitpoort, Jongerencentrum Doetinchem, Muziekcafé Merleyn, 22-24 Club & Events, Goodies & Moodies, Wim’s Muziekkelder, Grand Café De Bank, Grand Café Hendrixen, Restaurant Het Raedthuys en Leerwerkcentrum WerkRaat.

De organisatie van de Doetinchemse editie is in handen van Wim Vriezen, Eelco Walraven en Huub Kerkhoffs. Ondersteuning verleent het Centrummanagement.
De initiatiefnemers verwachten de komende weken nog veel meer locaties bekend te maken. Ook dan zal duidelijk worden welke acts waar een podium gaan krijgen.
“Wij hadden niet verwacht dat de Popronde zoveel positieve reacties zou krijgen. Iedereen is er echt van overtuigd dat dit evenement, met specifieke aandacht voor jong muzikaal talent, van grote meerwaarde is voor de stad.”

Data

Datum
18 okt 2019
Begintijd
16:00
Eindtijd
23:59

Locatie

Adres

p/a Simonsplein 15

7001 CR Doetinchem

Contact

p/a Simonsplein 15 | Postbus 12 | 7000 AA Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl