Ontdek het geheim van Gringo's

01 november 2018

Ontdek het geheim en favoriete recept van chef-kok Jop Kanters en Jurgen Breunissen

Jop en Jurgen’s favoriete wildgerecht is: 
Sousvide bereide hertenbiefstuk met creme van aardappel en mosterd, geroosterde pastinaak en jalapeno-pepersaus. 

Wat is jullie geheime tip voor de bereiding?
Jop en Jurgen: “Nadat de hertenbiefstuk de juiste garing heeft bereikt moet je hem terugkoelen om verder garing te voorkomen. Leg de hertenbiefstuk ca 10 minuten in een bakje met ijswater. Daarna aanbraden in roomboter met rozemarijn en tijm”

Wil jij het favoriete recept van Jop en Jurgen eens uitproberen?

Kom het proeven bij Gringo’s. En kun jij er geen genoeg van krijgen? Voor de liefhebbers vertellen Jop en Jurgen ook hoe je het zelf kunt maken: Ingrediënten:
Hertenbiefstuk
Kruimige aardappels
Boter
Olijfolie
Room
Pastinaak
Tijm
Rozemarijn
Fleur de sel
Wildjus
Jalapeno

Bereidingswijze
Hert sousvide bereiden 58 graden 30 min.

Puree maken van de aardappels, stampen en zeven.

Afmaken met de room, boter en olijfolie.

Pastinaak snijden in 6en in de lengte.

Op smaak brengen met de kruiden en fleur de sel.

Roosteren op 190 graden ongeveer 15 min.

Wildjus laten trekken met de fijngesneden pepers, daarna zeven.

Ook lekker met: Gebakken ganzenlever of Zwezerik van hert.

De wijntip van Jop en Jurgen bij dit gerecht
De wildwijn van Gringo’s

EET SMAKELIJK EN GRAAG TOT ZIENS IN DOETINCHEM BIJ GRINGO’S!

Contact

Walstraat 72, 7001 BV Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl