Ontdek het geheim van LEV

01 november 2018

Ontdek het geheim ven favoriete recept van chef-kok Bas Nabbe

Bas zijn favoriete wildgerecht is:  
Wilde eend met kweepeer, gerookte amandel, gekonfijte eendenbout en rode wijn jus.

Wat is jouw geheime tip voor de bereiding?
Bas: “Als je de eend sappig en vol smaak wilt krijgen moet je hem op het karkas braden en de eend vullen met verschillende kruiden specerijen. En na de bereiding pas de borstfilets eraf snijden.” 

Wil jij het favoriete recept van Bas eens uitproberen?

Kom het proeven bij LEV Foodbar. En kun jij er geen genoeg van krijgen? Voor de liefhebbers vertelt Bas ook hoe je het zelf kunt maken:  

Recept voor Wilde eend

Ingrediënten: 
Wilde eend 
Tijm
Rozemarijn 
Knoflook
Steranijs
Kardemom 

Bereidingswijze
Vul de wilde eend met bovengenoemde kruiden. Braad de eend aan op het karkas totdat hij mooi rondom bruin aangebakken is. Daarna gaat de eend de oven in op 180 graden voor 5,5 minuut. Laat hem daarna minimaal 5 minuten rusten. Na het rusten kun je de eenborstfilets eraf snijden en heb je een mooie sappige en smaakvolle eendenborst. 

De wijntip van Bas bij dit gerecht
De wildwijn van de Achterhoek: El Castilla Syrah 2017

EET SMAKELIJK EN GRAAG TOT ZIENS IN DOETINCHEM BIJ LEV FOODBAR!

Contact

p/a Simonsplein 15 | Postbus 12 | 7000 AA Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl