Lekker. Doetinchem laat tien wensen uitkomen

23 januari 2019

In navolging op de wensboomactie in december 2017 werd in het weekend van 16 en 17 december 2018 de grote kerstboom op het Simonsplein opnieuw voor twee dagen omgetoverd tot ‘Lekker. Doetinchem Wensboom’. Bezoekers van de binnenstad lieten ruim 150 wensen achter in de boom voor een dierbare of speciaal iemand.

Een etentje voor een 16-jarige dochter, omdat ze haar mantelzorgster is. Een verwendagje voor een moeder omdat ze altijd voor haar zieke man klaarstaat en zichzelf op een tweede plaats zet. Als vlaggenzwaaier samen met de spelers van De Graafschap op het veld staan, voor een neef met syndroom van down, omdat hij zo bijzonder lief en enorm fan van De Graafschap is. Dit zijn slechts drie van de tien wensen die Lekker. Doetinchem in vervulling brengt.

Een wens voor een ander
Er zijn zo veel mooie, bijzondere en ontroerende wensen in de wensboom achter gelaten. Uit de wenskaarten zijn de wensen geselecteerd die uitvoerbaar zijn. “Hoe graag we dat ook zouden willen, wij kunnen helaas geen zieke mensen beter maken of de vrede op aarde herstellen.” Uit de wensen zijn er tien getrokken waarvan we de wens in vervulling hebben gebracht met de enthousiaste medewerking van de ondernemers uit de binnenstad en De Graafschap.

Uiteenlopende wensen
Lekker. Doetinchem laat de volgende tien wensen in vervulling gaan:

  • De wens van Marian: Een paar uurtjes ontspannen en genieten van een High Tea voor haar zieke dochter, voordat ze de volgende behandeling in moet – mogelijk gemaakt door Eef’s Brasserie.
  • De wens van Engelien: Een nieuwjaarspakket voor haar zusje, omdat ze weduwe is met vier kinderen en ondanks dat altijd voor iedereen klaarstaat – mogelijk gemaakt door Bakwinkel Gaabs, De Theepotwinkel en Koffieblom.
  • De wens van 15-jarige Sydney: Een heerlijk etentje voor haar opa, omdat hij zoveel voor anderen doet – mogelijk gemaakt door Grand café De Bank.
  • De wens van 4-jarige Babette: Een keer naar de bioscoop voor haar lieve zus Vera, omdat ze de liefste zus is – mogelijk gemaakt door Vue Doetinchem.
  • De wens van Hans: Een etentje voor zijn dochter, na een zware periode - mogelijk gemaakt door Café Jansen
  • De wens van Anita: Een Hollands genietmomentje met warme chocolademelk en appelgebak en slagroom, voor een familie, omdat ze zo hun best doen om in te burgeren en haar zoon die hen daarbij helpt – mogelijk gemaakt door Lunchroom Het Gevang
  • De wens van Lia: Een etentje voor haar man, als dank voor alle steun die hij haar heeft gegeven tijdens haar ziekte – mogelijk gemaakt door Restaurant De Gebroeders.
  • De wens van Sharon: Voor haar neef met syndroom van down om als vlaggenzwaaier, samen met spelers van De Graafschap, een keer op het veld mogen staan – mogelijk gemaakt door De Graafschap en SV Superboeren.
  • De wens van Femke: Een verwendagje voor haar moeder, omdat ze al 7 jaar voor haar zieke vader zorgt en zichzelf altijd op tweede plaats zet – mogelijk gemaakt door kapsalon Haarpleck, Lamarique Mode en Parfumerie Douglas.
  • De wens van Lianda: Een paar uurtjes genieten van heerlijke sushi voor haar 16-jarige dochter, omdat ze haar mantelzorgster is – mogelijk gemaakt door Aziatisch fusion restaurant Asian Bite.

Initiatief van Lekker. Doetinchem
Lekker. Doetinchem, initiatiefnemer van de wensboom, heeft de personen waarvan de wensen in vervulling gaan, op de hoogte gebracht.

Contact

Walstraat 72, 7001 BV Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl