CAMPAGNE ‘VOEL JE WELKOM EN VEILIG IN DOETINCHEM’ VAN START

30 juli 2020

Campagne 'Voel je welkom en veilig in Doetinchem' moet vertrouwen creëren dat men veilig de binnenstad kan bezoeken en kan genieten van de gastvrijheid van onze ondernemers.

Ter ondersteuning van de ondernemers in het centrum van Doetinchem start Lekker. Doetinchem op 30 juli de campagne ‘Voel je welkom en veilig in Doetinchem’. Doel van de campagne is om inwoners van Doetinchem en omstreken, evenals toeristen te informeren dat de binnenstad van Doetinchem bruist van gastvrijheid en dat het centrum een veilige plek is om te verblijven.

Ondersteuning voor lokale ondernemers

De binnenstadondernemers hebben het, net als vele anderen, zwaar sinds het coronavirus in Nederland de kop op zette. Horecabedrijven, beautysalons en andere winkels hadden in de afgelopen maanden zelfs helemaal geen inkomsten. Gelukkig mogen alle ondernemers inmiddels hun deuren weer openen en doen zij er alles aan om bezoekers weer de gastvrijheid en service te bieden waarmee zij vertrouwd zijn. Ter ondersteuning heeft Lekker. Doetinchem een promotiecampagne opgezet, met het accent op gastvrijheid en veiligheid. Onderdeel van de campagne zijn onder andere uitingen in het frame van Sité Woondiensten, de LED-mast aan de A18, posters, een promovideo en social media advertenties.

Op een veilige manier de gastvrijheid van Doetinchem ervaren

“We merken dat het voor veel inwoners binnen onze gemeente nog een drempel is de binnenstad te bezoeken, uit angst voor drukte. Dit is niet uitzonderlijk, aangezien landelijke onderzoeken hetzelfde beeld laten zien,” vertelt marketeer Sanne de Rijcke. “Met de campagne willen wij vertrouwen creëren dat men veilig onze binnenstad kan bezoeken en weer kan genieten van de gastvrijheid van onze ondernemers”.

De binnenstad is volledig ingericht met anderhalvemeter-oplossingen. Op het straatmeubilair zijn 1,5-meterplaten bevestigd, winkels hanteren veiligheidsmaatregelen, de horecaterrassen zijn verruimd en extra zondagopenstellingen ingevoerd voor een optimale spreiding van bezoekers en gasten. De Rijcke: “Met deze oplossingen kunnen bezoekers veilig winkelen, een hapje eten of genieten van een ijsje in één van onze gezellige winkelstraten. Wel vragen wij onze bezoekers om zich aan de veiligheidsmaatregelen te houden die gelden in het centrum en in de winkels. Want samen zorgen we voor een veilig Doetinchem.”

Contact

Walstraat 72, 7001 BV Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl