Social serie: Ondernemers die Lekker. Doetinchem (nog) mooier maken in het nieuwe normaal

08 mei 2021

Lekker. Doetinchem is nóg mooier in het nieuwe normaal door de nieuwe concept store van Eslie Bernsten: Number EIGHT

In deze nieuwe social serie gaan wij ‘in gesprek’ met ondernemers die Lekker. Doetinchem nog mooier maken in het nieuwe normaal. Zij zijn middenin de coronaperiode een nieuwe zaak gestart, hebben gekozen voor een verhuizing of een nieuwe vestiging in het centrum. Via deze social serie vertellen wij hun verhaal en brengen we in beeld hoe zij in deze periode zijn gekomen tot deze beslissing en wat dit voor hen betekent. Eslie Berntsen start deze week met haar nieuwe concept store.

 

Je hebt inmiddels de verbouwing van je nieuwe winkel achter de rug en vanaf 8 mei gaan de deuren van Number EIGHT open. Vertel, hoe kwam je op het idee een concept store te beginnen?

Eind september 2020 hebben we de sleutel van het pand aan de Waterstraat 8 in ontvangst mogen nemen. Na 2,5 jaar leegstand kon het klussen beginnen om voormalig bloemist ’t Bungeltje om te toveren tot Number EIGHT, een concept store waar je voor dameskleding, sieraden en leuke cadeaus terecht kunt. Voor mijn werk als vertegenwoordigster in de modebranche mag ik hele leuke winkels door het hele land bezoeken. Hierbij viel het mij op dat een aantal van mijn favoriete merken nog niet verkrijgbaar zijn in Doetinchem. Na even brainstormen is het idee geboren en ben ik gevallen voor het pand aan de Waterstraat.

Wie kan bij jou waarvoor de winkel binnen stappen?

Number EIGHT moet een beleving zijn, ik hoop één van de toekomstige hotspots van Doetinchem waar je terecht kunt voor een divers aanbod met een goede prijs/ kwaliteitverhouding. Met een mix van Nederlandse en Scandinavische modemerken zoals Colourful Rebel, AMAYA, Ydence en nog veel meer, richten we ons op het midden- en hoogsegment, zonder dat er een drempel is om bij ons te komen snuffelen.

Waarom heb je ervoor gekozen om een winkel in de Doetinchemse binnenstad te starten?

Ik ben geboren in Azewijn, maar woon nu een aantal jaar in Doetinchem. Ik ben bekend met de binnenstad en erg gecharmeerd van de Waterstraat. In de Waterstraat vind je leuke mix van modezaken, speciaalzaken en terrassen. Dit sprak mij ontzettend aan en draagt bij aan de sfeer die ik graag wil bieden. Het pand zelf is ook prachtig, het heeft allemaal gezellige hoekjes, ideaal voor als je lekker ongedwongen wilt rondkijken.

Middenin een crisis een nieuwe winkel starten. Vond je dat niet spannend?

Ja, dat was ook wel spannend. In september heb ik het huurcontract getekend met het idee om in januari open te gaan. Toen werd het maart en nu is het mei. Gelukkig heeft de overheid onlangs besloten dat de winkels weer open mogen.

Waarom maakt jouw winkel onze binnenstad nóg mooier in het nieuwe normaal?

Doetinchem is natuurlijk al een hele leuke stad, met een diversiteit aan winkels. Ik hoop met Number EIGHT een toegevoegde waarde in de binnenstad te mogen worden. Een winkel met kwaliteitsproducten maar een lage drempel om binnen te stappen en rustig te snuffelen. Ons assortiment moet uiteindelijk leidend zijn om binnen te komen, maar met onze gastvrijheid, ongedwongen sfeer en klantvriendelijkheid hopen we bezoekers te laten terugkeren.

Number EIGHT is vanaf zaterdag 8 mei geopend aan de Waterstraat 8 in Doetinchem.

Contact

Walstraat 72, 7001 BV Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl