Social serie: Ondernemers die Lekker. Doetinchem (nog) mooier maken in het nieuwe normaal

20 mei 2021

Lekker. Doetinchem is nóg mooier in het nieuwe normaal door de verhuizing van salon GAAF! Haar & Visagie van Roos Verweij.

Het nieuwe normaal is meer dan alleen die 1,5-meter afstand. Meer dan je handen wassen en een mondkapje in de winkel dragen. Het nieuwe normaal is ook meer waardering hebben voor alles wat weer mag. Van wat eerder zo normaal was, maar zo lang ook niet kon. Een terrasje pakken, je (groot)ouders bezoeken, thuiswerken. Waardering voor hen die helemaal niet meer kunnen werken of werken terwijl ze eigenlijk niet meer kunnen. Het nieuwe normaal is waardering voor de vrijheden die we hebben maar waarin we zo beperkt zijn. Het nieuwe normaal is ook genieten. Van elkaar weer ontmoeten, omhelzen en samen zijn. Het is mooier in het nieuwe normaal.

In deze nieuwe social serie gaan wij ‘in gesprek’ met ondernemers die Lekker. Doetinchem nog mooier maken in het nieuwe normaal. Zij zijn middenin de coronaperiode een nieuwe zaak gestart, hebben gekozen voor een verhuizing of een nieuwe vestiging in het centrum. Via deze social serie vertellen wij hun verhaal en brengen we in beeld hoe zij in deze periode zijn gekomen tot deze beslissing en wat dit voor hen betekent. Roos Verweij opent op 25 mei haar salon GAAF! Haar & Visagie op de nieuwe locatie aan de Walstraat.

 

Vier jaar geleden ben je met je salon GAAF! begonnen in de Hooge Molenstraat in onze binnenstad. Nu ga je verhuizen naar de Walstraat 60. Hiermee wordt je salon vele malen groter. Vertel, wat zijn je plannen?

Vier jaar geleden ben ik mijn eigen zaak begonnen in de Hoge Molenstraat. Eerst zonder personeel. Ik dacht: Laat ik maar gewoon beginnen, dan zie ik vanuit daar wel. Maar al snel had ik een extra kapster nodig. Ik wist toen al: Ik wil meer. Ik wil groeien. Dat heb ik tot nu toe gedaan op mijn ‘oude’ locatie. Maar de kriebels om naar een groter pand te gaan waren er eigenlijk twee jaar geleden al.

En na twee jaar toch de knoop doorgehakt? In de coronaperiode?

Voor de eerste lockdown heb ik al eens geïnformeerd bij mijn makelaar. Nog ver voor corona. Maar destijds was er niets geschikts en ik had ook geen haast. Toen het pand aan de Walstraat vrijkwam heeft de makelaar mij opnieuw benaderd. En ik was helemaal enthousiast van het pand en de locatie.

Waarom is dit zo’n goede locatie voor jou?

Het pand past helemaal bij mij. En bij GAAF! Door de mooie grote raampartijen kun je van buiten goed naar binnen kijken en zie je dus ook van buiten wie wij zijn. We hebben ons interieur in een nieuw jasje gestoken, wat de stoere en chique uitstraling van GAAF! laat zien. Ook komt er veel traffic langs dit nieuwe pand, dus hopelijk springen wij zo bij nog meer mensen in het oog. Wij zijn een totaalsalon voor mannen en vrouwen en dat willen we graag laten zien.

Ga je naast kappen en visagie nu ook aanvullende diensten aanbieden?

Ja. Het pand biedt ook de ruimte onze dienstverlening uit te breiden. Door de extra kapstoelen op onze nieuwe locatie kunnen we meer klanten knippen, kleuren en verzorgen van visagie. Daarnaast hebben we nu ook een aparte ruimte waar we gaan starten met wimper- en wenkbrauwbehandelingen. Ik merk dat klanten daar behoefte aan hebben, alles onder één dak. We willen onze klanten graag het totaalpakket aanbieden: Een bezoek aan ons moet een uitje zijn, heerlijk ontspannen genieten.

En we krijgen nóg een nieuwe locatie erbij.. Namelijk een digitale! Vanaf eind juni is ook onze nieuwe webshop online.  

Om in deze periode de stap te zetten. Spannend?

Ja heel eng. Maar we waren al zo ver, voordat we in lockdown gingen. Aan de andere kant heeft het ook een en ander versneld. Zoals de ontwikkeling van onze webshop. Daarnaast heb ik enorm veel vertrouwen in onze plannen voor GAAF!. We hebben een sterk team, een goed plan, een prachtig pand en leuke openingsacties voor onze klanten. Ik heb er alle vertrouwen in dat we ook hier flink gaan knallen.

GAAF! Haar & Visagie is vanaf 25 mei geopend aan de Walstraat 60 in het centrum van Doetinchem.

Contact

Walstraat 72, 7001 BV Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl