Sinterklaasintocht Doetinchem 2022

Data

Datum 12 nov 2022
Begintijd 13:30
Eindtijd 17:00

Locatie

Adres de Bleek
Postcode 7006AH
Plaats Doetinchem

SINTERKLAASINTOCHT DOETINCHEM 2022

Op zaterdag 12 november is het zover. Dan komt de Sint, na een jaar afwezigheid, weer met alle Pieten aan op de Bleek in Doetinchem. Vanwege de verplichte coronamaatregelen zal de intocht er dit jaar anders uitzien dan voorgaande jaren.

Dit jaar wordt, ondanks de beperkingen die de coronamaatregelen met zich meebrengen een mooi feest georganiseerd rondom de komst van de Sint. Met DJ Piet, Warboel, burgemeester Boumans, INdans en muziekvereniging DES die voor een warm onthaal zorgen. Daarnaast zullen de studenten van ROC Graafschap College, samen met docenten, hun uiterste best doen om alles in goede banen te leiden. En natuurlijk heeft Sinterklaas al z'n danspieten weer meegenomen!

Het onthaal van de Goedheiligman start om 13.30 uur met een optreden van Warboel. Omstreeks 14.00 uur komt Sinterklaas per boot aan, waarna hij met de Pieten en aanwezige kids geniet van een muzikaal Sinterklaasfeest op de Bleek. De show wordt gepresenteerd door Warboel samen met 150 Pieten. Er staat een grote podium op De Bleek, zodat jong en oud Sinterklaas en zijn Pieten goed kunnen bewonderen!

Aansluitend maken pieten er in de verschillende winkelstraten van Doetinchem één groot Sinterklaasfeest van. De beste pieten zijn namelijk meegekomen naar Doetinchem en laten hun leukste jongleer-, spel-, bal-, pakjes-, schmink-, steltloop-, en balanceerkunsten zien. Zij blijven spelen tot het donker begint te worden.