UIT Agenda

De binnenstad van Doetinchem is dé ontmoetingsplek van de regio, waar het hele jaar door van alles te beleven is. Laat je inspireren door het overzicht hieronder met alle highlights, festivals, culturele activiteiten, wandelroutes, markten en andere evenementen op een rijtje. Je bezoek aan Lekker. Doetinchem begint hier!

Programma Koningsdag

Data

Begindatum

 27 april 2023

Begintijd

15:00 - 23:59

Einddatum

27 april 2023

Locatie

Adres

Centrum

Postcode

7001BM

Plaats

Doetinchem

Dit jaar wordt het feest in de binnenstad van Doetinchem grootser dan ooit: Met maar liefst zeven podia op verschillende locaties is het door de hele binnenstad één groot feest. Het centrum van Doetinchem is dé ontmoetingsplek van de regio op woensdag 26 april (Koningsnacht) en donderdag 27 april (Koningsdag),  Lekker. Doetinchem bruist van de feestelijkheden. Hieronder kun je alles vinden over de activiteiten en programmering tijdens Koningsnacht en -dag.
 

  • Podium Joop Sarsplein

Natuurlijk vind je ook op het Joop Sarsplein in de Grutstraat een podium tijdens de Doetinchemse Oranjefeesten. Ook hier kun je vanaf 15.00 uur terecht voor optreden. 

Koningsdag: 15.00 – 21.00 uur – Joop Sarsplein Grutstraat

  • Podium einde Grutstraat

Bistro de Castus, Nori Sushi en Vanouds slaan de handen weer ineen na groot succes van het Stadsfeest. Toffe DJ’s en de gezelligste plek op 27 april.

Zij beginnen ’s middags om 15 uur weer met DJ Barry en DJ Widjay. Aan de achterzijde van Vanouds staan de kindermeisjes voor jullie klaar om de kids te ontvangen. Toffe hits en lekkere drankjes! Zij maken zich weer op voor een dag vol ouderwetse gezelligheid. DJ Barry gaat verder waar hij is gebleven en doet er nog een schepje bovenop. Zien we je dan?

Koningsdag: 15.00 – 21.00 uur – Einde van de Grutstraat

  • Podium De Grutstraat - Catharinakerk

Aan muziek en gezelligheid geen gebrek in dé uitgaansstraat van de Achterhoek. Met drie podia is het in de Grutstraat één groot feest en kun je doorgaans ‘over de koppen lopen’. Ter hoogte van Muziekcafé Merleyn staat namelijk een derde podium in deze straat. Vanaf 15.00 uur kun je hier genieten van een hapje, drankje en uit je dak gaan bij ‘Killer and the Cool Cats’, Liquid Love en Memory Lane staat vanaf 20.00 uur op het podium. Dit wordt een ware trip down to memory lane, waarbij publiek wordt meegevoerd in de flow van love and peace.”.

Koningsdag: 15.00 – 22.30 uur – Grutstraat

  • Podium De Beeren

Bij de Beeren hebben we ook een extra muziekpodium. Vanaf 15.00 uur kun je bij dit podium genieten van een hapje en een drankje van Restaurant De Beeren, luisterend naar het kraakheldere geluid van zangeres Femke Hengeveld.

Koningsdag: 15.00 – 21.00 uur – Catharinastraat/ Simonsplein

  • Podium Korte Kapoeniestraat

Hoe Nederlands is Koningsdag en waarom dan niet een variatie aan Nederlandse artiesten in de gezelligste straat van Doetinchem. 
Kortom, een garantie voor een knallende Koningsdag.

Koningsdag: 15.00 – 00.00 uur – Korte Kapoeniestraat

  • Podium Simonsplein

Het Simonsplein wordt omgetoverd tot festivalterrein. Van 14.00 – 15.00 uur staat JOYLINA op het podium. JOYLINA is een snel groeiende influencer bekend van TikTok en Instagram, maar zij staat ook wekelijks te draaien in clubs en festivals. Zo nu ook op jet Simonsplein!
Van 15.00 – 21.00 uur staat de populaire feestband Hike op het podium. Na 2,5 jaar zijn de vier muziekanten weer terug van weggeweest en maken ze er weer één groot feest van op het Simonsplein. Naast HIKe staat er ook een DJ op het podium ter afwisseling.
Met verschillende barretjes rondom het plein, de bittergarnituur van de aanliggende horecagelegenheden en muzikaal vermaak van de band Hike als wel een DJ is het als vanouds één groot feest op het Simonsplein.   

Koningsdag: 14.00 – 21.00 uur – Simonsplein

  • Podium Korte Heezenstraat

De Korte Heezenstraat neemt voor het eerst deel aan de muzikale invulling van Koningsdag en wordt georganiseerd door de nieuw gevestigde horeca gelegenheid Stampij en Wim’s Muziekkelder. Naast Wim’s Muziekkelder, staat een podium met de band Mean Bluesmachine. Zij brengen stevige blues rock nummers ten gehore. 

Koningsdag: 15.30 – 19.00 uur – Korte Heezenstraat

  • We Are Royals Festival 2023

Ook op koningsdag kun je op de Bleek in Doetinchem proosten op de verjaardag van Koning Willem Alexander. Met indrukwekkende line-up aan artiesten kun je hier vanaf 14.00 tot na middagnacht uit je dak gaan. Voor dit festival heb je wel een entreebewijs nodig. De kosten voor een Koningsdagticket zijn €29,50 en bestel je via https://22-24.events/we-are-royals-festival-2023/.   

Koningsdag: 14.00 – 0.30 uur - De Bleek