UIT Agenda

De binnenstad van Doetinchem is dé ontmoetingsplek van de regio, waar het hele jaar door van alles te beleven is. Laat je inspireren door het overzicht hieronder met alle highlights, festivals, culturele activiteiten, wandelroutes, markten en andere evenementen op een rijtje. Je bezoek aan Lekker. Doetinchem begint hier!

Programma Koningsdag

Data

Begindatum

 27 april 2024

Begintijd

15:00 - 23:59

Einddatum

27 april 2024

Locatie

Adres

Centrum

Postcode

7001BM

Plaats

Doetinchem

Dit jaar wordt het feest in de binnenstad van Doetinchem grootser dan ooit: Met maar liefst zeven podia op verschillende locaties is het door de hele binnenstad één groot feest. Het centrum van Doetinchem is dé ontmoetingsplek van de regio op vrijdag 26 april (Koningsnacht) en zaterdag 27 april (Koningsdag),  Lekker. Doetinchem bruist van de feestelijkheden.
Hieronder kun je alles vinden over de activiteiten tijdens Koningsdag.
 

  • Podium Joop Sarsplein

Natuurlijk vind je ook op het Joop Sarsplein in de Grutstraat een podium tijdens de Doetinchemse Oranjefeesten. Ook hier kun je vanaf 15.00 uur terecht voor optreden. 

Koningsdag: 15.00 – 19.00 uur – Joop Sarsplein Grutstraat

  • Podium einde Grutstraat

Een aantal horeca zaken in de Grutstraat  slaan de handen weer ineen. Toffe DJ’s en de gezelligste plek op 27 april.

Zij beginnen ’s middags om 15:00 uur met toffe hits en lekkere drankjes! Zij maken zich weer op voor een dag vol ouderwetse gezelligheid. DJ Barry gaat verder waar hij is gebleven en doet er nog een schepje bovenop. Zien we je dan?

Koningsdag: 15.00 – 00.00 uur – Einde van de Grutstraat

  • Podium De Grutstraat - Catharinakerk

Aan muziek en gezelligheid geen gebrek in dé uitgaansstraat van de Achterhoek. Met drie podia is het in de Grutstraat één groot feest en kun je doorgaans ‘over de koppen lopen’. Ter hoogte van Muziekcafé Merleyn staat namelijk een derde podium in deze straat. Vanaf 15.00 uur kun je hier genieten van een hapje, drankje en kan je uit je dak gaan. 

Koningsdag: 15.00 – 00.00 uur – Grutstraat

  • Podium De Beeren

Bij de Beeren hebben we ook een extra muziekpodium. Vanaf 15.00 uur kun je bij dit podium genieten van een hapje en een drankje van Restaurant De Beeren. 

Koningsdag: 15.00 – 21.00 uur – Catharinastraat/ Simonsplein

  • Podium Korte Kapoeniestraat

Hoe Nederlands is Koningsdag en waarom dan niet een variatie aan Nederlandse artiesten in de gezelligste straat van Doetinchem. 
Kortom, een garantie voor een knallende Koningsdag.

Koningsdag: 15.00 – 00.00 uur – Korte Kapoeniestraat

  • Podium Simonsplein

Het Simonsplein wordt omgetoverd tot festivalterrein en het wordt een oranje feestje voor jong en oud!
Met verschillende barretjes rondom het plein, de bittergarnituur van de aanliggende horecagelegenheden en muzikaal vermaak is het één groot feest op het Simonsplein.   

Koningsdag: 15.00 – 22.00 uur – Simonsplein

  • We Are Royals Festival 2024

Ook op koningsdag kun je samen met het We Are Royals Festival in Doetinchem proosten op de verjaardag van Koning Willem Alexander. Met indrukwekkende line-up aan artiesten kun je vanaf 14.00 tot na middagnacht uit je dak gaan. Voor dit festival heb je wel een entreebewijs nodig. Meer informatie en tickets kan je bestellen via: https://weareroyalsfestival.nl/info/

Koningsdag: 14.00 – 0.30 uur - Marktplein