Wat is er te doen?

Sinterklaasintocht Doetinchem 2021

Op zaterdag 13 november is het zover. Dan komt de Sint, na een jaar afwezigheid, weer met alle Pieten aan op de Bleek in Doetinchem. Vanwege de verplichte coronamaatregelen zal de intocht er dit jaar anders uitzien dan voorgaande jaren.

Dit jaar wordt, ondanks de beperkingen die de coronamaatregelen met zich meebrengen een mooi feest georganiseerd rondom de komst van de Sint. Met DJ Piet, Warboel, burgemeester Boumans, INdans en muziekvereniging DES die voor een warm onthaal zorgen. Daarnaast zullen de studenten van ROC Graafschap College, samen met docenten, hun uiterste best doen om alles in goede banen te leiden. En natuurlijk heeft Sinterklaas al z'n danspieten weer meegenomen!

Registratie plicht
In verband met de coronamaatregelen is de organisatie achter de Sinterklaasintocht verplicht om te werken met een corona toegangscontrole (CTB middels QR-code) en registratiesysteem (gratis E-ticket). Het evenement op de locatie De Bleek is dan ook alleen toegankelijk op vertoon van een (gratis) E-ticket en een geldige corona toegangsbewijs. Dit geldt uitsluitend voor bezoekers van 18 jaar en ouder. Kinderen t/m 17 jaar behoeven niet te beschikken over een E-ticket of corona coronatoegangsbewijs. De E-tickets zijn te verkrijgen via www.sinterklaasintochtdoetinchem.nl

Vanaf 13.00 uur zal de evenementenlocatie op De Bleek opengaan. Warboel zorgt tot aankomst van de Goedheiligman voor gezelligheid vanaf het podium. Omstreeks 14.00 uur komt Sinterklaas per boot aan, waarna hij met de Pieten en aanwezige kids geniet van een muzikaal Sinterklaasfeest op de Bleek. De show wordt gepresenteerd door Warboel samen met 150 Pieten. Er staat een grote podium op De Bleek, zodat jong en oud Sinterklaas en zijn Pieten goed kunnen bewonderen!

Aansluitend maakt Sinterklaas per koets een tocht door het centrum. Onder leiding van showfanfare DES kunnen alle kids in het centrum de Sint welkom heten in Doetinchem. Tegelijkertijd maken pieten er in de verschillende winkelstraten van Doetinchem één groot Sinterklaasfeest van. De beste pieten zijn namelijk meegekomen naar Doetinchem en laten hun leukste jongleer-, spel-, bal-, pakjes-, schmink-, steltloop-, en balanceerkunsten zien. Zij blijven spelen tot het donker begint te worden. 

Data

Datum
13 nov 2021
Begintijd
13:30
Eindtijd
17:00

Locatie

Adres

de bleek

7006AH Doetinchem

Contact

Walstraat 72, 7001 BV Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl