Festival BuitenGewoon

Data

Datum

2 juli t/m 3 juli 2022

Begintijd

13:00 uur

Eindtijd

17:00 uur

Locatie

Adres

Binnenstad Doetinchem

Postcode

7001 BM

Plaats

Doetinchem

BuitenGewoon 2022: driekoppige draak, carwash, vechten en jongleren

Heb je je ooit afgevraagd hoe het voelt om zelf door de wasstraat te gaan? Heb je altijd al een driekoppige draak willen ontmoeten? Of ben je die tijd al voorbij en zoek je naar de diepere laag? In alle gevallen ben je bij Theaterfestival BuitenGewoon op de juiste plek. Op 2 en 3 juli is de binnenstad van Doetinchem het decor voor verschillende theatervoorstellingen én voor een expositie van tien portretten van festivalbezoekers Doetinchemmers door Herman Brood.

Joris en de Draak en Actic Carwash
Op zaterdag 2 juli organiseert BuitenGewoon een kindermiddag, waarop twee voorstellingen te zien zijn. Kinderen (en kinderen met de volwassen leeftijd) kunnen door de carwash van theatergezelschap Actic, waarbij heel veel schoon wordt behalve de auto. Ook ballonkunstenaar Guido Verhoef keert terug naar BuitenGewoon, maar dit keer is hij niet alleen. Hij heeft een driekoppige draak bij zich waarmee hij het verhaal van Joris en de Draak vertelt.

Vechten, lachen en jongleren
Naast Joris en de Draak en de Carwash is op zondag 3 juli onder andere de voorstelling Stick Stock van het gezelschap Tea Time te zien. In deze voorstelling verkennen een danseres, jongleur én Chinees paalartiest hoe ze hun disciplines kunnen combineren en zoeken uit wat er allemaal mogelijk is met een paal. Het Zwitserse gezelschap Joshua Monten komt Doetinchem laten zien hoe je een potje moet vechten. Gelukkig doen ze dat met een flinke dosis humor en eigengemaakte soundeffecten.

Gedurende het hele weekend is ook de Elephant Parade te zien, georganiseerd door Binnenstad Bedrijf Doetinchem.

Herman Brood
Naast straattheater worden dit jaar ook tien portretten van festivalbezoekers Doetinchemmers geëxposeerd. De portretten zijn vijfentwintig jaar geleden tijdens BuitenGewoon gemaakt door Herman Brood. Voor het eerst worden de portretten samengebracht. De expositie is het startschot voor een nieuwe koers die BuitenGewoon inslaat. De komende jaren verschuift de focus naar een combinatie van meer verschillende kunstvormen.

Theaterfestival BuitenGewoon
Theaterfestival BuitenGewoon vindt plaats op 2 en 3 juli 2022 in de Doetinchemse binnenstad. Het festival is gratis te bezoeken en voor iedereen toegankelijk. Kijk voor meer informatie en meer voorstellingen op www.festivalbuitengewoon.nl of volg ons op Instagram of Facebook.