UIT Agenda

De binnenstad van Doetinchem is dé ontmoetingsplek van de regio, waar het hele jaar door van alles te beleven is. Laat je inspireren door het overzicht hieronder met alle highlights, festivals, culturele activiteiten, wandelroutes, markten en andere evenementen op een rijtje. Je bezoek aan Lekker. Doetinchem begint hier!

Halloweenactiviteiten

Begindatum

27-10-2023

Begintijd

18.00 uur

Einddatum 29-10-2023

Eindtijd

 21.00 uur

In het laatste weekend van oktober is het Halloween in Lekker. Doetinchem. We toveren het Simonsplein om tot Halloweenplein en organiseren allerlei activiteiten in de binnenstad. 

27 oktober: Halloweenavond met spooktaculaire activiteiten 

Op vrijdag 27 oktober organiseert Lekker. Doetinchem, in samenwerking met JC Doetinchem en Bibliotheek West-Achterhoek, speciaal voor kinderen een Halloweenavond. Tijdens de Halloweenavond kunnen kinderen met hun ouders, opa's en oma, vriendjes en vriendinnetjes samen deelnemen aan allerlei spooktaculaire activiteiten in Bibliotheek West-Achterhoek in Doetinchem. Kinderen kunnen een lampion maken, geschminkt worden, er draait een griezelfilm, kun je op griezeltocht door de bieb en er worden griezelverhalen voorgelezen. 

Aansluitend is er voor alle kids en hun ouders en/of verzorgers de Halloween lampionoptocht door de binnenstad. Met hun zelfgemaakte lampions maken de kids een wandeling van circa 2 km langs griezelige 'Trick or Treat-stops' in het centrum van Doetinchem. Na afloop is er voor iedereen warme chocolademelk op het Simonsplein en bouwen we een gezellige Halloween-feestje met dj's, heksen, spoken 

Locatie: 

Bibliotheek West-Achterhoek, IJsselkade 13, 7001 AN Doetinchem

Programma:

  • Inloop vanaf 18.00 uur
  • Van 18.00 tot 19.30 uur: Allerlei spooktaculaire activiteiten
  • Van 19.30 tot 20.00 uur: Lampionoptocht door de binnenstad met trick or treat-stops
  • Van 20.00 - 21.00 uur: Halloween-afterparty op het Simonsplein met muziek, springkussen en lachspiegels. 

zaterdag 28 oktober: Halloween-speeltuin op een griezelig Simonsplein

Op zaterdag zijn er van 12:00 tot 17:00 uur allerlei activiteiten in de binnenstad. Er staat een giga-groot luchtkussen voor de kids om op te klimmen, klauteren en te springen. Trek de gekste bekken in de lachspiegels rondom de Catharinakerk of laat je zoon/ dochter een ritje in de draaimolen maken.

zondag 29 oktober: Winkels geopend 

Ook op zondag staat de Halloween-speeltuin op het Simonsplein. En, net als op zaterdag, kun je lekkernijen halen bij de oliebollen- en/of churroskraam. 

De winkels in de binnenstad zijn ook nog eens geopend. Van 12.00 tot 17.00 uur kun je lekker shoppen, want nagenoeg alle winkels openen hun deuren op de laatste zondag van de maand.