Overzicht evenementen

KOOPZONDAG Streekproductenmarkt LKKR van eigen bodem

Ontdek het lekkerste van eigen bodem op het Simonsplein!

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Doetinchem. Ontdek tijdens deze zondagen het uitgebreide winkelaanbod van Doetinchem. U kunt uw auto of fiets gratis parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen!

Op het Simonsplein presenteert ‘LKKR van Eigen Bodem’ samen met een tiental makers een keur lokale streekproducten. De kans om zelf te ontdekken wat onze regio aan lekkers te bieden heeft: van heerlijke boerderijzuivel en -kaas tot fruit van oude Achterhoekse rassen, ‘vergeten’ groenten, lokale honing en eerlijke vleesproducten. En natuurlijk ook wijn uit onze mooie Achterhoek en meer!

Achterhoekse Sappers met Sappenbar
Deze zondag is de Achterhoekse Sap pers aanwezig om uw fruitoogst te verwerken tot sap.
* Eigen fruitoogst laten persen:
* Heeft u nog een fruitoogst liggen die geperst mag worden? Neem deze dan mee en ga met versgeperste sap in bag-in-bag pakken naar huis.
* Voor details, veelgestelde vragen en kosten van het persen verwijzen we u naar www.achterhoeksesappers.nl
* Normaliter moet u minimaal 100 kg laten persen per keer. Mocht u dat niet halen, dan kunt u deze aanvullen met de aanwezige persappels van Horstink.
* Op de parkeerplaats bij Gruitpoort/Gruitstraat staat een kruiwagen klaar om jouw fruitoogst naar de Streekproductenmarkt te brengen.
* Versgeperste appelsap voor thuis
* Geen appelboom in de tuin? Niet getreurd, ook zonder eigen appels koop je vandaag versgeperste appelsap voor thuis.
* Achterhoekse Sappenbar
* Welke wordt jouw favoriet? Appel/peer, appel/rode biet, appel/aardbei of appel/rabarber? De Achterhoekse Sappenbar heeft maar liefst 9 verschillende soorten sap van lokale ingrediënten! Kom proeven en kies jouw favoriet?

Achterhoekse Wijnen met proeverij
Met trots en enthousiasme presenteren een aantal Achterhoekse Wijnboeren hun wijnen. Luister naar hun verhalen over wijnmaken in de Achterhoek en waarom 2018 zo’n briljant wijnjaar wordt.
Om 13.00, 15.00 en om 16.30 uur is er korte wijnlezing met proeverijen. Wil je hier bij zijn? Haal dan je gratis entreebewijs op bij de wijnkraam.

Kinderactiviteit: Maak je eigen Halloweenpompoen
Kom langs en ga naar huis met een heuse Halloween pompoen! Kies een pompoen uit en ga aan de slag. Er is begeleiding en materialen aanwezig.

Groenten uit het seizoen
De warmte is ten einde, maar de oogst nog lang niet. Neem een kijkje bij de stands van tuinderij Kleinbroekhuizen en pluktuin de Kruudhof om meer te weten te komen over wat je eet uit dit seizoen. En weet jij nog hoe je boerenkool moet rissen? Met de hulp van Wilma van tuinderij Kleinbroekhuizen heb je t zo onder de knie!

Leren fermenteren
Meer weten over fermenteren van groenten? Om 14.00 en om 15.30 vertelt Pluktuin de Kruudhof je alle ins-en-outs over fermenteren en kan je zelf aan de slag.

Eetherinneringen aan de keukentafel
Schuif aan en luister naar de herinneringen over Liga Kinderkoek, de Beccon braadpan of de geflambeerde aardbeienpudding. Een selectie verhalen van Verhalenoogst en de workshop Smakelijk Schrijven worden eenmalig gepresenteerd in een interactieve audiosetting. Kom luisteren en vraag uzelf af… wat is mijn dierbaarste eetherinnering?

Kom proeven, kennismaken en neem lekkers mee naar huis!
Worstjes, kaas, zuivel, eieren, honing....Er is nog veel meer! Kom deze zondag kennis maken met de producenten, luister naar hun boeiende verhalen; over hoe zij produceren en proef waarom het zulke lekkere producten zijn!

De winkels zijn van 12.00 – 17.00 uur geopend.
Een zeer vriendelijke pompoen op stelten doet zijn ronde door het centrum en verrast het winkelend publiek.
De koopzondag bruist het van de activiteiten, dus kom gezellig naar het centrum van Doetinchem.
Het parkeren, net als op alle andere koopzondagen, is gratis! Let wel op: plaats uw auto op de daarvoor bestemde parkeerplaats! Zelfs in de Catharina- , Amphiongarage en de MediaMarkt garage kunt u uw auto kwijt zonder te betalen. Ook de 2 bewaakte fietsenstallingen (Waterstraat en Nieuwstad) zijn gratis!

Heeft u de LKKR van Eigen Bodem Gids al gezien? Hier vindt u een compleet overzicht van de evenementen in oktober, verkoopadressen van lokale producten en portretten met een aantal producenten in en rondom Doetinchem. Download hier de LKKR van Eigen Bodem Gids!

 

3248-fb-banners-lrrk-van-eigen-bodem-v2[1]

Data

Datum
28 okt 2018
Begintijd
12:00
Eindtijd
17:00

Locatie

Adres

Simonsplein

7001bm Doetinchem

Contact

p/a Simonsplein 15 | Postbus 12 | 7000 AA Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl