Nieuws

LIVING STATUES IN DOETINCHEMSE BINNENSTAD

25 mei 2022

Op 26 juni kunnen bezoekers aan de binnenstad zich laten verrassen, verbazen en verwonderen tijdens het Living Statues Doetinchem. De enige vereniging van Living Statues in Nederland reist met hun voorstellingen de hele wereld over en strijkt op de laatste zondag van juni neer in de Doetinchemse binnenstad. Van 12.30 tot 16.30 uur voeren de artiesten verschillende acts op, zodat bezoekers ze allemaal uitgebreid kunt bewonderen. Er doen dit jaar een recordaantal levende standbeelden mee: Verspreid door het centrum vinden er maar liefst 15 verschillende acts plaats, opgevoerd door artiesten uit de top van Nederland.    

In 2019 waren de levende standbeelden voor het laatst te bewonderen in Doetinchem. Destijds op initiatief van de winkeliersvereniging Catharinastraat. Vanwege het succes, tijdens de viering van het 20-jarig bestaan van de straat, heeft Binnenstadbedrijf Doetinchem het evenement dit jaar stadbreed uitgerold. De Living Statues staan op 26 juni onder andere op het Catharina- en Simonsplein, in de Hamburgerstraat, Waterstraat, Nieuwstad en Boliestraat. Speciaal voor dit evenement is een locatiekaart gemaakt, zodat bezoekers geen act hoeven te missen. Deze is verkrijgbaar bij alle winkels in de binnenstad, bij de VVV Doetinchem en hier te downloaden.

Winkels geopend en gratis parkeren

Zondag 26 juni is tevens de laatste zondag van de maand. Dit betekent dat nagenoeg alle winkels in de binnenstad geopend zijn van 12.00 tot 17.00 uur. Parkeren op 26 juni is gratis. In de parkeergarages (Amphion-, MediaMarkt- en Catharinagarage) kun je gratis jouw auto parkeren tussen 10.00 en 18.00 uur. Ook de twee bewaakte fietsenstallingen (Waterstraat en Nieuwstad) zijn gratis. Meer informatie vind je op lkkrdoetinchem.nl en onze social kanalen (@lkkrdoetinchem).