Nieuws

DOETINCHEM VOL 3D ONTMOETINGSPLEKKEN TIJDENS WORLD STREET PAINTING ACHTERHOEK

08 juli 2021

Van 11 t/m 14 augustus kun je de kunstenaars live aan het werk zien. Vanaf 15 augustus start de straatexpositie en kun jij je laten fotograferen in een ware illusie.

Doetinchem wordt deze zomer voorzien van ruim 500m2 straatkunst bestaande uit maar liefst tien 3D Street Paintings gemaakt door een selectie van de top van de internationale kunstenaars. Tijdens World Street Painting Achterhoek wordt de kunst live voor je neus op straat gemaakt. De Street Painters uit, Amerika, Frankrijk, Polen, Italië, Bosnië Herzegovina, België, Duitsland en Nederland krijgen de uitdaging om nieuwe ontmoetingsplekken in onze binnenstad te creëren.
Op zondag 15 augustus mag het publiek in de kunstwerken gaan staan, waar iedereen elkaar tot en met 31 oktober in kan ontmoeten. Met de 3D straatkunst wordt een route gemaakt door het centrum waardoor de binnenstad verandert in een grote ontmoetingsplek. Geniet en ontmoet elkaar in een 3D Street Painting en laat je fotograferen in een ware illusie.

Meedoen

Speciaal voor kinderen wordt op zondag 29 augustus een do it yourself contest georganiseerd waar kinderen met hun ouders of vriendjes met elkaar kunnen tekenen in de Boliestraat. Laat je fantasie de vrije loop gaan. Niets is te gek. Heb je geen inspiratie? Dan kunnen de aanwezige striptekenaars je helpen en je wat tekentrucs leren. En het leukste is dat alle losse tekeningen aan het eind van de dag één groot kunstwerk vormen. Meedoen is helemaal gratis. Het is wel verplicht je aan te melden.

Organisatie

Sinds 2014 organiseert Stichting World Street Painting jaarlijks een festival in Arnhem. Deze eerste editie van World Street Painting Achterhoek wordt georganiseerd samen met Binnenstadbedrijf Doetinchem met steun van gemeente Doetinchem.

Volg World Street Painting Achterhoek op Social Media: Facebook; Instagram; YouTube;