Nieuws

SPOOKTACULAIRE HALLOWEENACTIVITEITEN IN DOETINCHEMSE BIEB

29 september 2022

Op vrijdag 28 oktober organiseert Binnenstadbedrijf Doetinchem, in samenwerking met Jongeren Centrum en Bibliotheek West-Achterhoek, speciaal voor kinderen een Halloweenavond. Tijdens de Halloweenavond kunnen kinderen met hun ouders, opa's en oma, vriendjes en vriendinnetjes samen deelnemen aan allerlei spooktaculaire activiteiten in Bibliotheek West-Achterhoek in Doetinchem. Kinderen kunnen (o.a) een lampion maken, geschminkt worden en kunnen op griezelspeurtocht door de bieb. 

Aansluitend op de activiteiten in de bieb is er voor alle kids en hun ouders en/of verzorgers een Halloween lampionoptocht door de binnenstad. Met hun zelfgemaakte lampions maken zij een wandeling van circa 2 km langs griezelige 'Trick or Treat-stops' in het centrum van Doetinchem. Na afloop is er voor alle deelnemers een gezellige Halloween-feestje op het Simonsplein met dj's, heksen, spoken en warme chocolademelk.

De samenwerking tussen de drie partijen rondom de Halloweenactiviteiten is een positief gevolg van de coronaperiode. Sanne de Rijcke van Binnenstadbedrijf Doetinchem vertelt: “In het pre-coronatijdperk organiseerden we de lampionoptocht in samenwerking met de bibliotheek. Vanwege de corona konden zij de activiteiten niet meer organiseren en hebben we een fijne partner gevonden in het Jongeren Centrum. Mede vanwege de enorme opkomst vorig jaar pakken we het dit jaar met de drie partijen op, waardoor we ook een breder pakket aan activiteiten kunnen aanbieden.” Daan Mooren van Jongeren Centrum vult aan: “Vorig jaar waren de Halloweenactiviteiten een onverwacht groot succes. Er liepen ongeveer 500 verklede kids met hun ouders in de optocht mee. Dit jaar hebben we meer ruimte, is het aanbod aan activiteiten vergroot, wordt de lampionoptocht een nog groter spektakel en bouwen we na afloop een gezellig Halloweenfeestje op het plein.”  

Ook Miriam Gerritsen is blij met de samenwerking: “Voor de Bibliotheek West-Achterhoek is dit een mooie aangelegenheid om kinderen met hun ouders op een andere manier kennis te laten met onze bibliotheek en onze activiteiten. Aan de doelgroepen die anders niet zo snel bij ons over de vloer komen, kunnen we laten zien wat we allemaal te bieden hebben.”

UPDATE 19-10-2022: VANWEGE DE ENORME BELANGSTELLING VOOR ONZE ACTIVITEITEN HEBBEN WE ONZE CAPACITEIT (OP DE LOCATIE EN IN MANKRACHT) BEREIKT. DAAROM IS HET NIET LANGER MOGELIJK OM JE AAN TE MELDEN/ DEEL TE NEMEN AAN DE ACTIVITEITEN IN DE BIBLIOTHEEK EN AAN DE LAMPIONOPTOCHT.

AANMELDINGEN DIE VÓÓR 19 OKTOBER 2022 BIJ ONS ZIJN BINNENGEKOMEN, HEBBEN EEN BEVSTIGINGSMAIL OVER HUN DEELNAME ONTVANGEN.