Nieuws

Living Statues

16 juni 2023

De enige vereniging van Living Statues in Nederland reist met hun voorstellingen de hele wereld over en strijkt in het weekend van 24 en 25 juni neer in de Doetinchemse binnenstad. Op beide dagen van 12.30 tot 16.30 uur voeren de artiesten verschillende acts op, zodat bezoekers ze allemaal uitgebreid kunt bewonderen.
Op zaterdagmiddag staan de kinderen centraal en is er o.a. een kidsworkshop op het Simonsplein en staan er op 8 locaties verspreid door de binnenstad KIDS Living Statues.

Op zondag 25 juni doen dit jaar een recordaantal levende standbeelden mee: Verspreid door het centrum vinden er maar liefst 15 verschillende acts plaats, opgevoerd door artiesten uit de top van Nederland. Ze zijn te vinden op diverse locaties in de stad.  De beelden zullen onder andere staan op het Catharina- en Simonsplein, in de Heezenstraat en -poort, Hamburgerstraat, Waterstraat, Nieuwstad en Boliestraat. Speciaal voor dit evenement is een locatiekaart gemaakt, zodat bezoekers geen act hoeven te missen. Deze is verkrijgbaar bij de horeca aan het Simonsplein en bij de VVV Doetinchem.

Winkels geopend en gratis parkeren

Zondag 25 juni is tevens de laatste zondag van de maand. Dit betekent dat nagenoeg alle winkels in de binnenstad geopend zijn van 12.00 tot 17.00 uur. Parkeren op 25 juni is gratis. In de parkeergarages (Amphion-, MediaMarkt- en Catharinagarage) kun je gratis jouw auto parkeren tussen 12.00 en 17.00 uur. Ook de twee bewaakte fietsenstallingen (Waterstraat en Nieuwstad) zijn gratis.