Nieuws

Bestuur stichting Stadsfeest wint de Centrum Promotie Prijs 2023

19 december 2023

De jury, bestuurders Ondernemersfonds Doetinchem én de Ondernemersvereniging Doetinchem, heeft dit jaar voor de binnenstad van Doetinchem, bestuur van stichting Stadsfeest Doetinchem uitgeroepen tot winnaar van de Centrum Promotie Prijs 2023.

Basis voor het winnen van de promotieprijs is het feit, dat het bestuur met hun enorme inzet en korte voorbereidingstijd, het jaarlijks terugkerende Stadsfeest in de binnenstad in het eerste weekend van september jl weer succesvol op de kaart heeft gezet voor de inwoners van de gemeente Doetinchem.

In het voorjaar 2023 hebben Robby Welling, Martijn Wolsink en Pascal van der Beek nieuw leven in het bestuur van st. Stadsfeest geblazen. Het voorgaande bestuur had zich terug getrokken en het leek er even op dat er in 2023 geen Stadsfeest zou gaan plaatsvinden. De drie bekende (horeca)ondernemers vonden dit een onwenselijke situatie voor de binnenstad, want HET STADSFEEST is toch een begrip in Doetinchem én de regio dat vele bezoekers trekt in het eerste weekend van september.

Het bestuur heeft, met dagelijkse ondersteuning van de medewerkers van het Binnenstadbedrijf Doetinchem, binnen 4 maanden een Stadsfeest opgebouwd met een gevarieerd programma voor diverse doelgroepen op meer dan 10 podia verspreid over drie dagen. Het bestuur kreeg bij de voorbereiding én uitvoering van het Stadsfeest ondersteuning van een vertrouwde groep vrijwilligers die de communicatie (Jeroen Hendriksen en Adriënne Huizer) en hand- en spandiensten (Frenky Natrop en Sven Holders) hebben verzorgt. Ondanks de korte voorbereidingstijd, was het Stadsfeest een groot succes voor bezoekers, maar ook voor ondernemers uit de binnenstad van Doetinchem!