Nieuws

EVENEMENTENKALENDER 2022

23 maart 2022

Dit jaar staan alle activiteiten en evenementen in Lekker. Doetinchem in het teken van het thema 'Reizen'.

Reizen is een ervaring van vrijheid (nu alles weer mag) en dat deze vrijheid (vroeger en nu) niet vanzelfsprekend is. In april en mei staan we stil bij onze vrijheid met (o.a.) het Bevrijdingsfestival, het Vrijheidspodium, de Achterhoeksewandel4daagse en het Korenfestival.

In juni nemen we in het centrum van Doetinchem mee op een reis door de tijd. Met allerlei activiteiten en thematische invulling van evenementen als Living Statues en 20 op een rei maak je een reis door de tijd, in de binnenstad van Doetinchem. En, Festival Achterland, de kermis en DjazzVibes nemen hun vertrouwde plek in op onze evenementenkalender.

Natuurlijk mag een parade niet ontbreken binnen dit thema. Daarom komt in juli de Elephant Parade naar Doetinchem. Deze kudde kleurrijke olifanten is de afgelopen jaren  al door Rio, Londen en Milaan getrokken, maar deze zomer kun jij deze unieke kunstobjecten in het centrum van Doetinchem komen bewonderen. Ook Festival Buitengewoon zorgt weer voor volle pleinen in de stad.

Je hoeft deze zomer eigenlijk niet op vakantie, want in augustus kun je in Doetinchem een reis rond de wereld maken. Het Simonsplein wordt omgetoverd tot Playa del Simons met de playfontain, struin je door de straatjes van Grieks Santorini tijdens de zomerfairs en waan jij je in Music City met de verschillende muziekpodia door het centrum.

Na je reis is het fijn om weer thuis te komen. Traditiegetrouw sluiten we daarom het zomerseizoen af met het Stadsfeest en zorgen we er in september voor dat jij je weer helemaal thuisvoelt in Lekker. Doetinchem. Met de kinderboerderij in het centrum, streekproductenmarkt en andere 'Achterhoekse activiteiten' is de binnenstad de plek om elkaar weer te ontmoeten na je reis.  

In het najaar gaan we op weg naar de winter. Hoewel de dagen korter worden is er genoeg te beleven in het centrum van Doetinchem: In oktober staat Doetinchem op de Planken, de Nationale Popronde en Halloween(optocht) op de evenementenkalender. In november brengen we je alvast in de feestmaand-stemming met de intocht van Sinterklaas op de Bleek en alle pieten die deze maand wekelijks door de stad swingen. 

In december 2022 is de ijsbaan terug van weggeweest. Met spectaculaire ijsdansshows, curlingtoernooien en schoolschaatsen wordt het dit jaar een nog groter feest op de ijzige ondergrond. Natuurlijk verbinden we ons met Achterhoek VerbindT aan het Oosterlicht en laten we de binnenstad van Doetinchem weer stralen.   

Klik hieronder op het jaaroverzicht voor alle data van activiteiten en evenementen in Lekker. Doetinchem.