Lekker. Doetinchem

Doetinchem is een stad met een uniek, eigen karakter. Een stad met een onderscheidend en uitgebreid aanbod op het gebied van horeca, cultuur en evenementen. We zijn aantrekkelijk en gastvrij voor onze inwoners, ondernemers én bezoekers. Het is lekker vertoeven in Doetinchem! 

We willen het karakter van Doetinchem vangen in één sterk en herkenbaar begrip. Daarmee willen we vertellen, laten zien en laten ervaren wat Doetinchem zo bijzonder maakt. Doetinchem is al sinds de middeleeuwen een belangrijke handels- en ontmoetingsplaats. 

In Doetinchem komen water en wegen samen. Dat betekende handel, horeca en vertier. Hét recept voor groei van steden. We zijn nog steeds een stad waar mensen samenkomen: 

  • Voor de weekmarkt. Doetinchem heeft de grootste weekmarkt in de regio. 
  • Voor de horeca. Doetinchem heeft een bijzonder groot en breed horeca-aanbod. Doetinchem kent 75 horecagelegenheden en de Grutstraat is het uitgaanscentrum voor de regio. 
  • Voor het brede culturele aanbod. Het Amphion theater is het grootste theater in de omgeving en is in de laatste vier jaar twee keer uitgeroepen tot het beste theater van Nederland. 
  • Of om een van onze vele evenementen te bezoeken. Doetinchem staat bekend om haar vele toonaangevende evenementen, zoals het Stadsfeest, Achterland, Festival Buitengewoon, City Beach, JazzVibes en het Korenfestival. 

Dit onderscheidende en complete aanbod vatten we op gevoelsniveau samen met het woord ‘Lekker’. ‘Lekker’ roept een positief gevoel op en kan ook aan een breed aanbod van activiteiten worden gekoppeld en daar betekenis aan geven. Lekker fietsen, lekker uitgaan, lekker eten, etc.

Bezoek de stad en ontdek dat Doetinchem niet voor niets de hotspot van de Achterhoek is!

 

Contact

Walstraat 72, 7001 BV Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl