Elephant Parade Doetinchem

Elephant Parade Doetinchem

Deze zomer zal de binnenstad van Doetinchem worden opgevrolijkt met 28 olifanten kunstwerken van Elephant Parade. Na steden als Londen, Milaan, Amsterdam, Rio de Janeiro en Dubai kan ook Doetinchem zich scharen in het rijtje van (inter)nationale steden die het gastheerschap van dit evenement verzorgen. De reizende kudde strijkt namelijk van 1 tot en met 31 juli neer in het Doetinchemse centrum en bestaat uit kleurrijke olifantenbeelden - in het formaat van een baby-olifant – gemaakt door lokale en internationale artiesten.

Parade van 28 olifanten inclusief unieke 'Deerntje Truus' & 'Guus'

De Elephant Parade Doetinchem bestaat uit een kudde van 28 kunstobjecten van circa 1,5 meter bij 1,5 meter, die gedurende een periode van vier weken geëxposeerd worden in de binnenstad van Doetinchem. Naast 25 bestaande kunstwerken uit de collectie van de Elephant Pararde worden er drie olifanten speciaal voor Doetinchem ontworpen: een Achterhoekse olifant genaamd ‘Deerntje Truus’, een Doetinchemse variant genaamd ‘Guus’ en lokale kunstenares Rosalie van der Graaf (RoosArt) zal een authentiek ontwerp maken en deze tijdens het openingsweekend ‘live’ beschilderen.

Openingsweekend van 1 t/m 3 juli 2022

Op vrijdag 1 juli start Elephant Parade Doetinchem. De gehele kudde vindt zijn plek rondom de Catharinakerk in het hart van Doetinchem en de parade zal geopend worden tijdens een officiële opening met een rondleiding langs alle olifanten. Kunstenares Rosalie van der Graaf start met haar ontwerp en onthult bijhorende verhaal achter haar ontwerp.  

Straattheaterfestival Buitengewoon & Tekenwedstrijd

Omdat in het eerste weekend ook Straattheaterfestival Buitengewoon plaatsvindt, bundelen we onze krachten. Gezamenlijk organiseren we een kindermiddag, waarvoor Buitengewoon speciaal voor de komst van Elephant Parade Doetinchem bijzondere acts heeft geprogrammeerd. Tegelijkertijd organiseren we een tekenwedstrijd, waarbij kindderen hun eigen olifanten-kunstwerk in de winkelstraten kunnen maken. In het tijdelijke openluchtatelier van RoosArt kun je getuigen zijn van haar creatie tijdens de live-paintingshow.

Wandel langs alle olifanten van de Elephant Parade Doetinchem

Vanaf 4 juli krijgt iedere olifant een vaste plek in en rondom het centrum van Doetinchem. Samen zullen zij een kleurrijke wandelroute door de binnenstad vormen. Gedurende de Parade worden daarnaast allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. 

Zo wordt in samenwerking met Trots op Achterhoek een markt georganiseerd. Hier wordt echte Achterhoekse merchandise verkocht en natuurlijk de (miniatuur) replica’s van Deerntje Truus, Guus en Alluring Lotus (leider van de Doetinchemse kudde).

Op 31 juli 2022 wordt de Elephant Parade Doetinchem afgesloten met een veiling. Onder de hamer gaan de drie dedicated olifanten: Deerntje Truus, Guus en de nog onbekende creatie van RoosArt.

 

Olifanten in Elephant Parade Doetinchem

Filter

Alluring Lotus
Bekijken  
Deerntje Truus
Bekijken  
Beau Belle
Bekijken  
Blue Belle
Bekijken  
Delft Ware: Handled with care
Bekijken  
Elephant By Mika
Bekijken  
Elephantastic Flight
Bekijken  
For my sweet love (kiss me)
Bekijken  
From Holland with love
Bekijken  
Golden Clover
Bekijken  
Mrs. Manhattan
Bekijken  
Mrs. Stripey
Bekijken  
Original Dutch Wafflephant
Bekijken  
Peeping Blue One
Bekijken  
Peony Lover
Bekijken  
The Chics of Dumbo
Bekijken  
The Wild Fairy
Bekijken  
We Love Mosha
Bekijken  

Filter