Nieuws

TEKENWEDSTRIJD VOOR KIDS TIJDENS ELEPHANT PARADE DOETINCHEM

15 juni 2022

Op 1 juli strijkt Elephant Parade neer in de binnenstad van Doetinchem. Om de 28 olifanten kunstwerken - in het formaat van een baby-olifant – feestelijk te onthalen staat het openingsweekend vol van de activiteiten voor jong en oud.

Op zaterdagmiddag wordt de binnenstad overgenomen door de jongste bezoekers, tijdens de kindermiddag en kun je op zondag genieten van de Live Painting Show van RoosArt en de straattheateracts van Festival Buitengewoon.

Op zaterdag 2 juli organiseren we, in samenwerking met Straattheaterfestival Buitengewoon een kindermiddag. Naast de kinderprogrammering van Buitengewoon, wordt speciaal voor kinderen een straatteken-wedstrijd georganiseerd. Tijdens de tekenwedstrijd kunnen kinderen tussen de 2 en 12 jaar met hun ouders, opa's en oma, vriendjes en vriendinnetjes samen hun eigen Elephant Parade-olifant op de straatstenen ontwerpen. In de Boliestraat in Doetinchem liggen de voorgetekende olifanten voor de kinderen klaar om ze naar eigen ontwerp op te vrolijken. Laat je fantasie de vrije loop gaan, alles mag en niets is te gek. En het leukste is dat alle losse tekeningen aan het eind van de dag één grote Olifanten Parade vormen.

Deelname en programma kindertekenwedstrijd

Meedoen aan de tekenwedstrijd is helemaal gratis, maar vooraf aanmelden is wel wenselijk. Dit kan via dit online formulier.

Het programma van de tekenwedstrijd start om 12:00 uur. In de Boliestraat worden de jonge kunstenaars voorzien van krijt en krijgen zij een tekenvak toegewezen waarin zij een eigen olifant kunnen inkleuren. Door de aaneenrijging van tekenvlakken ontstaat er een kleurrijke olifanten parade in de hele straat. Om 16:00 uur vindt de prijsuitreiking plaats bij het Joodse Monument waar in verschillende (leeftijds)categorieën mooie prijzen van Spellenwinkel de Betovering, Meester Mokka, Musjes Kinderwinkel & Café en Gelateria Friûl worden uitgereikt.