Ontdek het geheim van Paddy's

01 november 2018

Ontdek het geheim en recept van chef-kok Sander en Bjorn

Sander en Bjorn’s favoriete wildgerecht is: 
Een maandspecialiteit dat we samenstellen in overleg met onze slager de Hoeve, want die is jager: Deze maand is dat Hertenbiefstuk.

Wat is jullie geheime tip voor de bereiding?
Sander en Bjorn: “Wij werken met een ambachtelijke slager en dat proef je. Dus koop je hertenbiefstuk altijd bij een goede slager”.

Wil jij het favoriete recept van Sander en Bjorn eens uitproberen?

Kom het proeven bij Paddy’s Food & Drinks. En kun jij er geen genoeg van krijgen? Voor de liefhebbers vertellen Sander en Bjorn ook hoe je het zelf kunt maken:  

Recept voor 4 personen: 
Hertenbiefstuk met wildsaus

Wildsaus 

1 klein blikje preiselberen
1 ui 
1 teentje knoflook 
1 jeneverbes 
1 el bruine basterdsuiker 
2 el balsamicoazijn 
250 ml rode wijn 
2 takjes tijm 
1 takje rozemarijn 
1 runderbouillonblokje 
2 plakjes ontbijtkoek 
zout 
versgemalen peper

Bereiden:

Pel en snipper de ui. Pel en halveer de knoflook en kneus de jeneverbes. Karamelliseer de suiker met 1 eetlepel water in een koekenpan. Blus de karamel af met de balsamicoazijn, 200 ml rode wijn en 200 ml water. Voeg de tijm, rozemarijn, ui, knoflook en jeneverbes toe. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en roer door.

Kook de saus tot de helft in en snijd de ontbijtkoek in blokjes. Zeef de saus, voeg de ontbijtkoek toe en roer tot de ontbijtkoek is opgelost. Breng de saus op smaak met zout en peper en de preiselberen. Giet de saus in een schaaltje, dek af en zet apart. 

Hoe bak ik de perfecte hertenbiefstuk?

Verhit olie op hoog vuur in de koekenpan die je voor de saus hebt gebruikt. Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper. Leg de biefstukken in de pan en bak ze aan de onderkant in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de boter toe en draai de biefstukken om. Bak de andere kant in circa 3 minuten goudbruin. Haal de biefstukken uit de pan en leg ze op een bord. Giet het braadvet weg en blus de pan af met de resterende wijn. Breng aan de kook en voeg toe aan de wildsaus.

Dek het bord af met aluminium folie. Laat het vlees circa 5 minuten rusten. Verwarm ondertussen weer de saus in de koekenpan. Snijd het vlees tegen de draad in.

De wijntip van Michiel Jansen (eigenaar Paddy’s) bij dit gerecht: 
Bij een Hertenbiefstukje schenken wij graag de Primitivo Di Manduria, Pacato, Puglia, 2016 uit Italië. 

Wanner de druiven geoogst zijn en gefermenteerd wordt deze wijn gedurende 8 maanden opgeslagen in houten vaten en op de markt gebracht nadat deze 3 maanden na botteling in de fles heeft gelagerd 

Kleur: Deze wijn heeft een diep rode kleur, met een paarse gloed
Bouquet: Aroma’s van rijp fruit en kruiden
Smaak: Complex, zeer aangenaam met een lange afdronk
Temperatuur: serveertemperatuur 18 tot 20 graden
Serveersuggestie: Uitstekend geschikt als begeleider bij rood vlees en gerijpte kaas 

EET SMAKELIJK EN GRAAG TOT ZIENS IN DOETINCHEM BIJ PADDY’S!

Contact

Walstraat 72, 7001 BV Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl