Ontdek het geheim van Sir James

01 november 2018

Ontdek het geheim en favoriete recept van chef-kok Bram en Sivan

Bram en Sivan’s favoriete wildgerecht is: 
Een duo van hert en wildzwijn met een stampotje van gekonfijte zuurkool en een saus van veenbessen.

Wat is jullie geheime tip voor de bereiding?
Bram en Sivan: “Gebruik van eendenvet” 

Wil jij het favoriete recept van Bram en Sivan eens uitproberen? Kom het proeven bij Sir James Bar Bistro. En kun jij er geen genoeg van krijgen? Voor de liefhebbers vertellen Bram en Sivan ook hoe je het zelf kunt bereiden:  

Recept voor 4 personen: 

Ingrediënten: 
- 400 gram hertenbiefstuk

- 400 gram wildzwijn

- 500 gram zuurkool

- 300 gram aardappels

- 100 gram spekjes

- eetlepel eenden vet

- basis jus

- 1 zakje veenbessen

- peper/zout op gevoel

- room

Bereidingswijze
Stap 1: Kook de aardappels

Stap 2: Konfijt de zuurkool, dit doe je door de zuurkool aan te zetten met het eenden vet.

Stap 3: Bak de spekjes uit

Stap 4: Voeg de gekookte aardappels samen met de gekonfijte zuurkool en de gebakken spekjes samen en meng dit tot een geheel, voeg hier een scheutje room aan toe om het geheel lekker smeuïg te maken.

Stap 5: Zet de basis jus op het vuur om op te warmen, zodra dit warm is voeg je de veenbessen toe en laat je dit even doorkoken tot de gewenste dikte.

Stap 6: Braad het vlees aan tot de gewenste garing, wij adviseren om het vlees medium rare te bakken, dan blijft het vlees het sappigst en malst.

Stap 7: Maak het bord mooi op met het stampotje en het vlees en drappeer het met de jus, en geniet van je zelfgemaakte culinaire wildgerecht.

Eventuele bijgerechten:  Als bijgerecht geven wij als tip om er spruitjes of rode kool bij te serveren.

De wijntip van Bram en Sivan bij dit gerecht
Een lekkere wijn die wij adviseren om hierbij te drinken is de 90 minutes Priorat, een Spaanse vol krachtige wijn met mooie houttonen, die fijn samen gaat met het wildvlees. Deze wijn is ook te bestellen bij Sir James Bar Bistro.

EET SMAKELIJK EN GRAAG TOT ZIENS IN DOETINCHEM BIJ SIR JAMES!

Contact

p/a Simonsplein 15 | Postbus 12 | 7000 AA Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl