Deel oude stadsmuur gevonden bij graafwerkzaamheden

15 november 2018

Vrijdag 9 november jl. zijn bij graafwerkzaamheden op de Terborgseweg resten van de oude stadsmuur gevonden.

Gemeente en deskundigen onderzoeken de stadsmuur en bekijken op welke wijze deze behouden kan worden. Wethouder Sluiter (cultuurhistorie) is verheugd met de vondst: “Met dit stuk stadsmuur hebben we echt een historische parel gevonden. Dit biedt ons de kans om een stukje oud-Doetinchem te laten zien. We werken er daarom graag aan mee om te kijken of en wat er nodig is om de stadsmuur zichtbaar te laten blijven voor ons en de vele generaties die volgen.”
Archeologisch onderzoek wees eerder al uit dat er in dit gebied nog iets in de grond zou zitten van de oude stadsmuur. De graafwerkzaamheden zijn daarom vorige week onder toezicht van een archeologisch adviesbureau uitgevoerd. Hierdoor is de vondst onbeschadigd vrij gegraven.
Onderzoek naar oude stadsmuur
Het gevonden deel van de stadsmuur is waarschijnlijk onderdeel van de oude buitenpoort van de verdedigingswerken van Doetinchem. Het is één van de vier poorten die Doetinchem vroeger had rondom de stad. De archeologen krijgen deze week ruim tijd om de stadsmuur vrij te graven en verder onderzoek te verrichten. Daarbij wordt meegenomen hoe dit op een zichtbare manier behouden kan blijven voor Doetinchem.

Contact

p/a Simonsplein 15 | Postbus 12 | 7000 AA Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl