LKKR Hop-on Hop-off Shuttle

17 juli 2019

Vanaf vrijdag 19 juli 2019 rijdt de LKKR Hop-on Hop-off Shuttle weer door en rondom de binnenstad van Doetinchem.

De LKKR Shuttle wordt een vaste vervoersattractie in de Doetinchemse binnenstad, zodat het voor iedereen makkelijk wordt om het centrum te bereiken vanaf diverse parkeerplaatsen. De gratis LKKR Hop-on Hop-off Shuttle draagt bij aan de gastvrije uitstraling van Doetinchem. Het maakt het voor bezoekers mogelijk om, tijdens hun shoppingtour door de winkelstraten, op verschillende plekken in- en uit te stappen en een ‘rondje stad’ eenvoudig te combineren met een tussenstop bij één van de vele gezellige horecaterrassen en/of een bezoek aan een museum.

Dienstregeling
De elektrische Hop-on Hop-off Shuttle rijdt op dinsdag tussen 10.00 en 14.00 uur, woensdag van 13.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Ook op koopzondagen wordt de ‘LKKR Shuttle’ ingezet tussen 13.00 en 17.00 uur. De ‘LKKR Shuttle’ kan 16 personen vervoeren.
Rijschema LKKR shuttle
Route LKKR shuttle

Nieuwe halte in de Waterstraat

Ten opzichte van de route van vorig jaar is er een nieuwe halte toegevoegd. De Shuttle maakt op de route van de Varkensweide tot het Simonsplein een extra stop in de Waterstraat. Bezoekers van de binnenstad kunnen vanaf nu bij de volgende tien haltes in- en uitstappen: Varkensweide, Waterstraat, Simonsplein, Catharinaplein, Heezenpoort, Hamburgerpoort, Oude IJssel-strand, OV & Speelgoed museum, station Doetinchem en Wei van ome Karel.

Evaluatie pilot

In 2018 heeft gemeente Doetinchem in de zomermaanden en de winterperiode de elektrische LKKR Shuttle als pilot ingezet. Uit de succesvolle resultaten is gebleken dat de inzet van de Hop-on Hop-off Shuttle een meerwaarde is voor Doetinchem. De elektrische LKKR Shuttle draagt bij aan een betere bereikbaarheid van de binnenstad.

Beheer

De LKKR Hop-on Hop-Off Shuttle wordt beheerd door het nieuwe Binnenstad Bedrijf Doetinchem (in oprichting).

Contact

Walstraat 72, 7001 BV Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl