Verruiming betaald parkeertijden per 1 januari 2020

16 januari 2020

Per 1 januari 2020 worden de tijden waarop betaald moet worden voor een parkeerplaats in Doetinchem verruimd. Op (straat)parkeerplaatsen met een parkeerautomaat geldt vanaf 2020 betaald parkeren van maandag t/m zaterdag tussen 9.00 en 21.00 uur. Op (koop)zondagen blijft het parkeren gratis.

Ook de dagkaart die voor 4 euro kan worden aangeschaft blijft bestaan voor parkeerplaatsen buiten het historisch centrum. De betaaltijden in de Amphion- en Catharinagarage blijven gelijk.
Eenvoudiger
Ondanks het feit dat er op meer tijden betaald moet worden voor een parkeerplek, wordt het ook eenvoudiger. De betaaltijden zijn van maandag t/m zaterdag aan elkaar gelijk. Daarnaast zorgt het betaald parkeren in de avonduren voor meer doorstroming op parkeerplaatsen nabij het centrum. Bijvoorbeeld in de omgeving van de Kapoeniestraat, de Tramstraat en de Dr. Huber Noodtplaats wordt het ’s avonds gemakkelijker om een parkeerplek te vinden.
Bezuinigingen
Het uitbreiden van de tijden waarop moet worden betaald om te parkeren is één van de bezuinigingsmaatregelen die onlangs door de Doetinchemse gemeenteraad zijn vastgesteld. Een andere wijziging in dit kader is dat het uurtarief van de betaald parkeerplaats op de Handelskade met ingang van het nieuwe jaar wordt verhoogd naar 2,40 euro. Daarnaast vervalt voor de parkeerplaats aan de Handelskade de mogelijkheid om een dagkaart van 4 euro te kopen. Ondanks de forse bezuinigingsopdracht blijven de tarieven voor alle andere parkeerplaatsen in Doetinchem gelijk.
Betaalmethodes
In Doetinchem kan bij een parkeerautomaat gekozen worden uit verschillende betaalmogelijkheden. Er kan vooruit worden betaald met contant geld of (contactloos) met de pinpas. Ook kan voor 4 euro een dagkaart worden aangeschaft of er kan met een smartphone achteraf worden betaald voor de daadwerkelijk geparkeerde tijd door gebruik te maken van belparkeren.
Kijk voor de meest actuele informatie over parkeren in Doetinchem op www.doetinchem.nl/parkeren.

Contact

Walstraat 72, 7001 BV Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl