Lekker. Doetinchem biedt ‘open’ Vrijheidspodium

13 februari 2020

In de periode van 29 maart tot en met 31 mei. houdt Lekker. Doetinchem een open (Vrijheids)podium in de Doetinchemse binnenstad.

De binnenstad van Doetinchem bruist. Zeker in de periode van 29 maart tot en met 31 mei. Lekker. Doetinchem houdt dan namelijk een open (Vrijheids)podium: Een podium op het Simonsplein waarop iedere inwoner van Doetinchem kan uitdragen wat Vrijheid en Vrede voor hem/ haar betekent. In dans, zang, toneel, cabaret, voordrachten of een andere vorm van expressie.

Aanleiding voor het Open Vrijheidspodium is dat Nederland (en Doetinchem) dit jaar 75 jaar Vrijheid en Vrede viert. Door heel het land zal er extra aandacht worden gegeven aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Naast andere lokale initiatieven zoals workshops, schrijfwedstrijden en grensoverschrijdende fietsroutes wordt er op het Simonsplein een twee maanden durend open podium georganiseerd.

Meld je aan: Toon hoe jij je vrijheid beleefd!

 Het Vrijheidspodium biedt individuen, (toneel-, en dans)groepen, onderwijsinstellingen en andere maatschappelijke verenigingen de unieke mogelijkheid zich aan te melden om hun gevoel van vrijheid te ‘presenteren’ op het podium. Elke invulling is mogelijk, mits dit in het teken staat van Vrijheid (en/ of Vrede). Initiatiefnemer Jos Tiemessen: “Iedereen kan zich aanmelden aangezien het een open podium betreft. Zo heeft zich al een buikdanseres aangemeld. Deze vorm van expressie is zelfs tegenwoordig in veel landen nog verboden. Door een voorstelling te geven op het Vrijheidspodium ‘viert’ zij dat we in Nederland de vrijheid hebben dit te doen.”

Wil jij ook het Lekker. Doetinchem Vrijheidspodium gebruiken om aan het publiek uit te dragen wat vrijheid voor jou betekent, neem voor meer informatie en aanmelding contact op met Jos Tiemessen via info@bbdoetinchem.nl


Contact

Walstraat 72, 7001 BV Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl