Rode loper symbool voor ‘de weg naar veilig winkelen’ in Doetinchem

14 april 2020

De aankomende twee weken (tot 28 april a.s.) zijn de geopende winkels in Doetinchem te herkennen aan een rode loper, inclusief statafel met veiligheidsmaatregelen.

Vanaf dinsdag 14 april zijn de geopende winkels in Doetinchem te herkennen aan een rode loper voor de ingang van de winkel. 

Herkenbaarheid en aandacht voor veiligheidsmaatregelen

Aangezien steeds meer winkels in het centrum van Doetinchem hun deuren weer openen, al dan niet met aangepaste openingstijden, wil het Binnenstadbedrijf Doetinchem (BBD) voor de bezoeker duidelijk herkenbaar maken welke winkels open zijn. Maar ook welke veiligheidsmaatregelen er in de winkel gelden. Die kunnen ze naast de rode loper bij de ingang van hun winkel prominent presenteren vanaf een statafel, al dan niet in combinatie met desinfecterende handgel. 

Het idee kwam via onze ondernemersideeënbus binnen van Claus Sport, licht BBD-directeur Niek Mares toe. “Ondernemers ervaren dat klanten het soms lastig vinden om 1,5 meter afstand te bewaren. Daarnaast ontvangen we signalen dat het voor veel bezoekers onduidelijk is welke winkels wel geopend zijn. Op deze manier proberen we voor beide zaken een oplossing te bieden. Die rode loper staat symbool voor ‘de weg naar veilig winkelen in een nieuwe anderhalve meter economie’, voor bezoeker en winkelpersoneel en draagt bij aan meer duidelijkheid voor het publiek.”

Steunen van ondernemers binnenstad

Ondernemers doen er alles aan om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en tegelijkertijd de veiligheid van bezoekers en personeel te waarborgen. Behalve de rode loper en statafels is daarom ook het online platform Kooplokaal Doetinchem gelanceerd zodat consumenten online producten vanuit de horeca en winkels kunnen bestellen, kopen, afhalen of laten bezorgen. Natuurlijk kan ook via de telefoon een bestelling worden geplaatst. En menig winkelier biedt inmiddels al gelegenheid voor personal shopping op afspraak. Mares: “Juist nu is het belangrijker dan ooit om elkaar te steunen zodat een goed winkel-, horeca- en voorzieningenapparaat in onze binnenstad voor onze inwoners en bezoekers overeind blijft.”

Contact

Walstraat 72, 7001 BV Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl