Doneer jouw gratis boom!

21 oktober 2020

Om vergroening van de (binnen)stad te stimuleren, kun je als inwoner van de gemeente Doetinchem (postcodes 7001, 7005, 7008) een boom bestellen. Aangezien niet alle bewoners ruimte hebben op eigen terrein, heeft de groenwerkgroep een oplossing bedacht hiervoor. Je kunt je boom doneren waarbij de groenwerkgroep een alternatieve plek in openbare ruimte zoekt.

Vergroenen is belangrijk voor vitaliteit van de binnenstad van Doetinchem. Gemeente Doetinchem heeft hiervoor een mooie (groene) actie waarbij alle inwoners met postcode 7001, 7005 en 7008 een #gratis boom kunnen bestellen via https://www.doetinchem.nl/gratisboom. Maar ook als je op eigen terrein geen ruimte hebt voor een boom, kun je helpen vergroenen! Tot 25 oktober kun jij jouw boom namelijk 'doneren' aan het Binnenstadbedrijf Doetinchem (BBD).  In overleg met de Groenwerkgroep van gemeente Doetinchem zal BBD een alternatieve plek in openbare ruimte zoeken voor de gedoneerde bomen.

 

Wat kun je doen? 

  • Wij vragen je om een boom te bestellen voor 25 oktober, ook als je daar zelf geen plek voor hebt. Dit kan via https://www.doetinchem.nl/gratisboom 
  • Wil je jouw boom doneren? Om eenheid te creëren vragen we je dan een hoge boom of een eetbare vruchtboom uit te kiezen. Vul via bovenstaande link alle gegevens in en bevestig uw boom-bestelling. 
  • Laat BBD weten dat jij je boom hebt gedoneerd door uw naam, huisadres (waar de boom wordt afgeleverd) en contactgegevens door te sturen naar Jos Tiemessen (j.tiemessen@bbdoetinchem.nl) 
  • De bomen worden vanaf 9 november 2020 op uw huisadres door BUHA geleverd. BUHA legt de boom hierbij in jouw (voor)tuin neer.  
  • Jouw boom wordt na levering opgehaald en samen met BBD en de groenwerkgroep wordt gezocht naar een geschikte plek in de binnenstad. 

 

Heb je een goed idee voor een plek voor de gedoneerde bomen, ook dat horen wij graag van je! Samen dragen wij namelijk bij aan een groene en gezonde stad. 

Heb je vragen of wil je meer informatie? 

Neem contact op met Frederike Jager, projectleider groenwerkgroep in de binnenstad (f.jager@doetinchem.nl) Of Jos Tiemessen, (j.tiemessen@bbdoetinchem.nl), activiteitenmanager Binnenstadbedrijf Doetinchem.


Contact

Walstraat 72, 7001 BV Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl