Doetinchem Verlicht! breidt uit met ‘Vrijheidslicht’

02 december 2020

Vanaf vrijdag 4 december is de binnenstad van Doetinchem nog mooier verlicht. In navolging op de vernieuwde sfeerverlichting in de winkelstraten, het grote cadeau midden op het Simonsplein en de verlichte Walmolen, kan je nu ook genieten van een wandeling door een sprookjesachtig verlicht Mark Tennantplantsoen en verlicht de Catharinatoren het hart van de stad.

Het project, onder de naam ‘Vrijheidslicht’ is een samenwerking tussen Binnenstadbedrijf Doetinchem en het Stadsmuseum. Juist in deze tijden is het belangrijk samen te werken en aan te sluiten gemeenschappelijke thema’s. “We willen wat doen voor alle Doetinchemmers en bezoekers aan ons centrum. We willen een gebaar maken naar iedereen, leidt Esther Ruesen de samenwerking in. “Licht als teken van warmte, verbondenheid, maar zeker ook van vrijheid. Juist nu worden we beperkt in onze vrijheid, terwijl we dit jaar onze 75 jaar vrijheid hadden moeten vieren. Naast de tentoonstelling “75 jaar Vrijheid in de kunst” die nu in het Stadsmuseum te zien is, willen we ook naar buiten toe een gebaar maken. Daarom hebben we ervoor gekozen om op de plek waar wij als Doetinchemmers elk jaar onze vrijheid herdenken en vieren deze verbondenheid tot uiting te brengen met magisch licht.”

Natuurlijk willen we ook wat met de Catharinatoren doen, vervolgt Sanne de Rijcke. “Het is misschien cliché om de kerktoren te verlichten, maar voor Doetinchemmers is de toren een baken, een symbool van vrijheid & verbondenheid. Die verdient het om binnen dit kader in de spotlights te staan.” Sanne de Rijcke doelt op de koningsblauwe verlichting met stralend wit licht in het kroontje waarmee de kerktoren letterlijk het stralende hart van de stad is.

Zowel in het park als bij de toren wordt het ‘Vrijheidslicht’ ondersteunt door gedichten die speciaal gemaakt zijn voor dit project. Elke dag vanaf 15.00 uur en in de donkere ochtenduren stralen de lichten de komende twee maanden.

Contact

Walstraat 72, 7001 BV Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl