Kabouterroute binnenstad

17 maart 2021

Vanaf heden is er een unieke kabouterroute (speurtocht) door het centrum van Doetinchem. Om deze kabouterroute te ontdekken is er een Kabouter routeboekje ontwikkeld waarin twee routes worden vermeld binnen de gemeente Doetinchem. Het Kabouterboekje is vanaf zaterdag 20 maart te koop á € 5,00 bij de VVV Doetinchem aan de Burgemeester van Nispenstraat 2

De kabouterroute is in de binnenstad te vinden maar ook rondom Kasteel Slangenburg.  Naast de routes worden ook korte verhalen verteld over de binnenstad, historie van Doetinchem en Kasteel Slangenburg. Elke route is circa 1,5 – 2 km. De route door de binnenstad start bij de VVV aan de Burgemeester van Nispenstraat 2. Van daaruit gaat de route door het centrum. In het boekje staat de route uitgebeeld en onderweg wordt die gevolgd door de kabouterdeurtjes. Ze staan zowel in de etalage bij meer dan 20 ondernemers, maar ze zijn ook verstopt in de openbare ruimte.
Te Koop:
Het Kabouterboekje is te koop bij de VVV Doetinchem aan de Burgemeester van Nispenstraat 2 á € 5,00. De VVV is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 10.00 - 14.00 uur. 

Het concept is bedacht is door Joske Elsinghorst. Haar grote ideaal was (en is) om kabouters tot leven te laten komen in het huidige straatbeeld, die verhalen vertellen van vroeger en nu, voor de kinderen. Zodat hun fantasie geprikkeld wordt, ze iets leren over de stad/ waar ze zelf wonen en buiten zijn (wandelen). De Doetinchemse vormgever Heidi Kraan heeft de illustraties verzorgt van het boekje. Ze heeft deze opdracht aangenomen met groot enthousiasme en bevlogenheid.  

Contact

Walstraat 72, 7001 BV Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl