BINNENSTAD IN JULI EEN GROTE SPEELSTAD VOOR JONG EN OUD

29 juni 2021

De binnenstad van Doetinchem bruist weer. De hele maand juli staan er dan ook weer volop activiteiten gepland in het centrum. De Doetinchemse binnenstad wordt een grote speelstad voor jong en oud.

Vanaf zaterdag 3 juli kun je een potje schaken in het centrum. Op het Catharinaplein vind je namelijk een levensgroot schaakspel. Ter promotie organiseert Binnenstadbedrijf Doetinchem, in samenwerking met Schaakvereniging Doetinchem, op 3 juli een openlucht schaaktoernooi, waarin professionele en amateurschakers, jong talent en oudgedienden op het Catharinaplein het tegen elkaar zullen opnemen. Chess Queen Tea Lanchava en Nederlands grootste schaaktalent Machteld van Foreest spelen zaterdag 15 (simultaan) partijen tegen geoefende schakers én op het levensgrote schaakbord tegen het publiek. Op 10 juli vindt er op diezelfde locatie een ouder-kind toernooi plaats. Publiek wordt uitgenodigd om het op het grote bord tegen elkaar op te nemen.
Daarnaast komt er vanaf 8 juli gedurende vier weken een enorme zandbak op het Simonsplein te staan. Tussen de terrassen van ’t Zusje, Bakker Bart en Grandcafé Trinity’s wordt een zomerse speelplek voor kinderen gecreëerd. De zandbak is vrij toegankelijk en met de speeltoestellen van EXIT Toys is speelplezier voor kinderen gegarandeerd. 
En van 17 tot en met 28 juli wordt het Mark Tennantplantsoen weer omgetoverd tot speelplek: Kidspret blaast daar gedurende twee weken zijn springkussens op. Op dit springkussen-festijn kunnen kinderen tot en met 12 jaar klimmen en klauteren op verschillende springkussens en waterattracties. Ook aan ouders gedacht, want zij kunnen in het plantsoen genieten van een hapje en drankje verzorgd door ’t Gevang en Café Chicco.  

Contact

Walstraat 72, 7001 BV Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl