Ontmoetingsplek

Simonsplein

De binnenstad van Doetinchem is dé plek in de regio om elkaar te ontmoeten. Het hele jaar door is van alles te zien, te doen, te genieten en te beleven. Laat je inspireren door onderstaand overzicht met alle populaire plekken en verborgen parels in ons centrum. Bewoners leren hun stad (opnieuw) kennen en bezoekers vinden hier alle highlights van de Doetinchemse binnenstad. Je reis door Lekker. Doetinchem begint hier! 

Met de vele horecagelegenheden en de Catharinakerk is het Simonsplein het trotse hart van het centrum. Alle grote winkel- en horecastraten komen uit op dit plein en de 58 meter hoge kerktoren parelt fier boven alles en iedereen uit. Een bijzonder sfeervolle ontmoetingsplek in de binnenstad.

De Catharinakerk is zeker een bezoekje waard, al was het maar om de drie prachtige gebrandschilderde ramen te bezichtigen. Op het door de burgerij geschonken carillon wordt regelmatig een concert gegeven.

Ondanks dat de toren niet geschikt is voor bezichtigingen, kun je de toren wel virtueel beklimmen. Er zijn twee versies: Eén met prachtige beelden en verhalen over de toren in normale video (2D) en daarnaast een 360 graden versie, die je met smartphone en VR-bril kunt bekijken. Je kijkt dan in elke gewenste richting, een zeer bijzondere ervaring! Deze is te huur bij VVV Doetinchem.

Nog meer ontdekken? Check hieronder alle winkels en horecagelegenheden op het Simonsplein.

Horeca en Winkels

Korenfestival
02 jun 2024
Bekijken  
Bagels & Beans
Bekijken  
Restaurant De Beren Doetinchem
Bekijken  
Close Harmony in bewegend licht
01 mrt 2024
Bekijken  
Stadshotel De Graafschap
Bekijken  
Bakker Bart
Bekijken  
Stadscafé Simons
Bekijken  
't Zusje Doetinchem
Bekijken  
Specsavers Doetinchem
Bekijken  
Wijnbar Reserva
Bekijken  
Café de Bank
Bekijken  
Boulangerie Ben Melgers
Bekijken  
Tube glijbaan
24 nov 2023
Bekijken