Social serie: Ondernemers die Lekker. Doetinchem (nog) mooier maken in het nieuwe normaal

29 april 2021

Lekker. Doetinchem is nóg mooier in het nieuwe normaal door de nieuwe horecagelegenheid Eetcafé 't Stadsbastéon.

Het nieuwe normaal is meer dan alleen die 1,5-meter afstand. Meer dan je handen wassen en een mondkapje in de winkel dragen. Het nieuwe normaal is ook meer waardering hebben voor alles wat weer mag. Van wat eerder zo normaal was, maar zo lang ook niet kon. Een terrasje pakken, je (groot)ouders bezoeken, thuiswerken. Waardering voor hen die helemaal niet meer kunnen werken of werken terwijl ze eigenlijk niet meer kunnen. Het nieuwe normaal is waardering voor de vrijheden die we hebben maar waarin we zo beperkt zijn. Het nieuwe normaal is ook genieten. Van elkaar weer ontmoeten, omhelzen en samen zijn. Het is mooier in het nieuwe normaal.

In deze nieuwe social serie gaan wij ‘in gesprek’ met ondernemers die Lekker. Doetinchem nog mooier maken in het nieuwe normaal. Zij zijn middenin de coronaperiode een nieuwe zaak gestart, hebben gekozen voor een verhuizing of een nieuwe vestiging in het centrum. Via deze social serie vertellen wij hun verhaal en brengen we in beeld hoe zij in deze periode zijn gekomen tot deze beslissing en wat dit voor hen betekent. Tom Wonnink start dit weekend met zijn nieuwe Eetcafé 't Stadsbastéon.

Je legt de laatste loodjes aan de opening van je nieuwe horecagelegenheid. Vertel, wat kunnen gasten verwachten bij 't Stadsbastéon?

Bij ’t Stadsbastéon bieden wij onze gasten een menukaart van hoge kwaliteit tegen een zeer betaalbare prijs. We voeren een traditionele kaart, maar dan in een eigentijds jasje. De gerechten zijn herkenbaar maar worden op een andere manier bereid én gepresenteerd.

Ook hebben we een uitgebreide cocktailkaart en speciaal bieren. Hiermee hopen we jongeren een gezellige avond te bieden. Daarnaast hebben we een heerlijk zonnig terras. Met lokaal personeel in de bediening willen we jong en oud een plek bieden waar zij gezellig en vertrouwd komen eten en drinken.  

Waarom heb je ervoor gekozen om nog een horecagelegenheid in de binnenstad te openen?

Na een jaar te draaien bij Café Merleyn bleek dat het me wel erg goed beviel in de horeca. Mijn vriendin en ik hadden we het er toen wel eens over om een restaurant te beginnen. In januari 2020 liepen we per toeval tegen een pand aan de Walstraat aan: Een horecaruimte te huur. Na een korte inventarisatie bleek de huurprijs aantrekkelijk te zijn en we zagen enorme potentie in deze plek. Het contact lag tijdens de eerste lockdown even stil, maar toen we eenmaal weer open mochten heb ik de eigenaar weer benaderd.

De ambitie om mijn horecadiensten uit te breiden is al ontstaan tijdens mijn eerste jaar Merleyn. Vanwege corona ben ik uit spontaniteit en creativiteit ook een keuken vanuit Merleyn ging draaien, we startten namelijk een bezorgdienst. Hierdoor kwam ik erachter dat het aanbieden van spijskaart best een interessante businesscase is. Maar om eerlijk te zijn had ik drie jaar geleden niet verwacht dat ik binnen zo’n korte periode twee horecazaken rijker zou zijn. Zonder mijn vriendin zou dat echter niet gelukt zijn. Zij heeft immers de kennis en ervaring die nodig is om een restaurant te runnen. Zij wordt dan ook het gezicht van Stadscafé ’t Bastéon.

Middenin de coronacrisis een nieuwe toko opzetten, vond je dat niet spannend?

We hebben al een heel klein beetje ervaring opgedaan, eerst door de bezorgservice tijdens de lockdown, daarna het doorzetten van een kleine kaart in de zomermaanden bij Merleyn. Toen hebben we eind augustus, net voor de tweede lockdown, de knoop doorgehakt voor ’t Stadsbastéon. Op dat moment was het nog niet zo spannend, we zagen geen grote beperkingen of bedreigingen. Het werd wel spannend op het moment dat we personeel moesten aannemen voor 't Stadsbastéon.  Maar we hebben het altijd als een uitdaging gezien. Het voordeel van de lockdown was dat we daardoor genoeg tijd hadden om te klussen en alles goed neer te zetten.  

Waarom maakt deze horecagelegenheid onze binnenstad nóg mooier in het nieuwe normaal?

We hopen het Joop Sars Plein verder te versterken en meer loop te creëren vanuit een andere kant van de stad. We hebben een goede ligging, een prachtige terras, directe verbinding met taxistandplaatsen en fietsstallingen en de aansluiting met Cultuurbedrijf Amphion.

Eetcafé 't Stadsbastéon is vanaf vrijdag 30 april om 12.00 uur geopend aan de Walstraat 60 in Doetinchem.

Contact

Walstraat 72, 7001 BV Doetinchem

0314 - 76 90 09 | info@lkkrdoetinchem.nl